30 augustus 2013

Natte broek verraadt vissmokkelaar

Het masterplan dat een Viëtnamees had opgevat op levende vissen Nieuw-Zeeland binnen te smokkelen, is schromelijk mislukt. De douane op de luchthaven had immers gemerkt dat de man een natte broek had en eiste meer uitleg.
De Viëtnamees wilde zeven levende cichliden van Australië naar Nieuw-Zeeland smokkelen. Hij had de vissen in waterzakjes verpakt en de hele constructie in zijn broek verborgen.

Nattigheid
U voelt wellicht al nattigheid en dat was ook het lot van de vissmokkelaar. Een van de zakjes had het begeven met een natte broek als gevolg. Dit was ook de Nieuw-Zeelandse douanebeambten niet ontgaan, waardoor de Viëtnamees schromelijk tegen de lamp liep.

Ziekten
"Dit was duidelijk een poging om levende dieren, in dit geval vissen, het land op illegale wijze binnen te brengen", zegt woordvoerder Craig Hughes van het Nieuw-Zeelandse Ministry of Primary Industries (MPI). "Dergelijk vergrijp nemen wij zeer ernstig. De vissen zouden dragers van ziektekiemen kunnen zijn en mogelijk inlandse soorten besmetten.

Van een vriend
De smokkelaar riskeert een boete van omgerekend 58.000 euro voor de overtreding van de Nieuw-Zeelandse Biosecurity Act. Het loze vissertje verklaarde dat de cichliden toebehoorden aan een vriend.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten