11 augustus 2013

Veel ronden voor Stoner tijdens tweede testdag


Casey Stoner heeft ruim twee Grand Prix-afstanden weten af te leggen tijdens zijn tweede testdag voor het fabrieksteam van Honda. De voormalig wereldkampioen reed woensdag 47 ronden over het circuit van Motegi in Japan. Zijn eerste MotoGP-test sinds zijn afscheid van de hoogste motorsportklasse zit er nu op.
Stoner stapte dinsdag voor het eerst sinds zijn laatste race in Valencia weer op een MotoGP-machine, maar kon toen maar zes ronden rijden omdat het begon te regenen. Woensdag waren de omstandigheden op de Twin Ring een stuk beter, waardoor de Australiër alsnog een groot deel van het geplande testprogramma voor zijn oude team kon afwerken. In de ochtend testte hij een paar kleine updates voor de motor van dit jaar en in de middag probeerde hij de machine voor 2014 uit, waarmee Dani Pedrosa en Marc Marquez eerder al hebben gereden in Aragon.
"Gelukkig was het weer een stuk beter vandaag", vertelde Stoner na afloop van de tweede testdag. "We hebben hierdoor veel tijd op de baan kunnen doorbrengen en goed aan een aantal dingen kunnen werken. Het was over het geheel genomen een productieve dag. Gelukkig stond er ook niet al te veel op ons programma, waardoor we ondanks de regen van gisteren toch nog het meeste gedaan hebben gekregen. Het was leuk om het team weer even te zien, ook al waren er maar een paar mensen bij deze test aanwezig. Ik wil Honda verder bedanken voor deze mogelijkheid. Het voelde erg goed om na negen maanden weer op zo'n motor te zitten."
"Ik ben tevreden over hoe deze test is gegaan, maar het heeft me niet van gedachten veranderd als het gaat om wildcardoptredens. Die staan niet op mijn agenda." 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten