22 juni 2015

Rossi wil door tot zijn veertigste

Valentino Rossi is bezig aan zijn twintigste wereldkampioenschap motorracen, won meer titels en grands prix dan wie ook in de MotoGP, maar het woord pensioen wil de 36-jarige Italiaan niet horen. De racelegende bij leven denkt aan doorgaan tot zijn veertigste, liet hij weten bij de TT in Assen. "Ik denk dat ik ook op die leeftijd nog met de besten mee kan."
De liefde voor de motorsport drijft hem nog steeds, ook al puilt zijn palmares uit met negen wereldtitels en 110 grandprixzeges, waarvan 84 in de koningsklasse. "Leeftijd speelt geen rol. In fysiek en mentaal opzicht ben ik nog altijd 100 procent. Motivatie maakt het verschil", aldus Rossi, die vrijdag in de derde vrije training ruim onder het baanrecord van het Drentse circuit reed op zijn Yamaha.

Racen geen opgave
"Ik kan ook thuis gaan zitten en relaxen, maar zo steek ik niet in elkaar. Ik houd van dit leven; ik hou van het racen en het reizen over de wereld. Ik geniet van de samenwerking in het Yamaha-team en een overwinning smaakt nog altijd heerlijk. Motorracen is geen opgave voor me, het is mijn passie en ik weet zeker dat ik dit tot mijn veertigste kan volhouden", aldus Rossi.

De tijd lijkt geen vat te krijgen op 'Vale', die nog moeiteloos de strijdt aanbindt met toprijders als Jorge Lorenzo, Dani Pedrosa en Marc Márquez. "Hun niveau stijgt, maar ik geloof er heilig in dat ik ook de komende jaren de strijd met ze aan kan. Ik ben twee jaar geleden hard gaan werken aan mijn rijstijl en mijn positie op de motor en daar zit nog ruimte voor verbetering. Ik probeer mijn stijl zo aan te passen dat ik het maximale uit mijn machine kan halen. Ik voel dat meer overwinningen en titels mogelijk zijn."

Rossi is ook in Assen een held. Jaarlijks nemen fanatieke fans bezit van de tribunes om de nummer 46 toe te juichen en te zwaaien. Memorabel was zijn overwinning in 2009, toen hij zijn honderdste GP-zege vierde en een groot eerbetoon hem ten deel viel.

"Nog niet denken aan kampioenschap"
Dit jaar is de Italiaan, die steevast zijn bijnaam The Doctor uitdraagt, zelfs bezig aan een van zijn beste seizoenen. Na zeven races leidt hij het wereldkampioenschap. Telkens eindigde hij op het podium. Kortom, hij maakt serieus kans op zijn tiende wereldtitel. "We zijn zeven races onderweg, dus is het nog veel te vroeg om al over de titel te praten. Pas in de laatste drie races kun je gaan rekenen en denken aan een kampioenschap. Eerder niet."

Geen opmerkingen:

Een reactie posten