16 mei 2009

20.000 mensen volgen geboorte baby-olifant live op internet

In de zoo van Antwerpen is iedereen sinds gisterenmiddag in opperste staat van paraatheid: na een dracht van 22 maanden is de bevalling van olifant Phyo Phyo ingezet. Vanmorgen begon ze veel slijm te verliezen, maar de slijmprop zelf is nog niet gepasseerd.
Naar schatting 20.000 kijkers volgen de bevalling momenteel live op internet. Ook op het Mechelseplein staat een groot scherm waarop dezelfde beelden te zien zijn. Het is de eerste keer dat een baby-olifantje geboren wordt in de zoo van Antwerpen.

Eerste perswee
Phyo Phyo had gisteren rond 18.30 uur haar eerste perswee, nadat de progesteronwaarde in haar bloed naar bijna nul was gezakt. Dat betekent dat de geboorte van baby 'K' binnen de 48 uur zal plaatsvinden.
"Het eerste deel van de nacht was ze onrustig, maar daarna werd ze weer wat kalmer. Ze heeft wel moeite om recht te blijven staan", zegt woordvoerster Ilse Segers. Phyo Phyo wordt nauwlettend in het oog gehouden. Dokters hebben vanmorgen nog een bloedstaal genomen, maar de resultaten daarvan zijn pas later op de dag bekend. (belga/svm)

Voor live 'actie': http://www.baby-olifant.be/
16/05/09 13u02

Geen opmerkingen:

Een reactie posten