12 mei 2009

Moet je je hele familie archief digitaliseren?

Vroeger hadden we schoenendozen met knipsels uit de krant, met foto's van feestjes, geboorten, klassefoto's, huwelijken... In dit digitale tijdperk is dat uiteraard niet meer zo evident. Sowieso hebben wij haast geen papieren prints meer van foto's of documenten. Onze foto's staan vaak op onze computer, in obscure namen zoals DSC001.jpg. In een interessant artikel bij PC World pleit redacteur Mike Elgan ervoor om eigenlijk het hele familiearchief in digitale vorm te bewaren, net zoals je je foto's digitaal bewaart. Wanneer er zich een ramp afspeelt in je huis, ben je die kostbare herinneringen niet kwijt - tenminste wanneer je voor voldoende backup zorgt. Wij kunnen de schrijver wel volgen waar het gaat om digitale vormen te bewaren van foto's documenten. En zelfs belangrijke objecten vast te leggen in een digitale vorm, via een foto of geluidsopname, kunnen wij volgen.
Maar naar onze mening zou het originele object toch nog altijd bewaard moeten blijven.
Oude vinylplaten kan je wel digitaliseren en als MP3 behouden, maar er gaat niets boven het afspelen van een vinylplaat (Pink Floyd bijvoorbeeld) op een platendraaier die op een buizenversterker aangesloten is.
Maar dat terzijde. In dit artikel lees je hoe je tewerk moet gaan wanneer je je archieven in digitale vorm wil bewaren, en waarop je moet letten om te zorgen dat het niet in de soep loopt.
LINK:http://www.pcworld.com/article/164639/article.html?tk=nl_dnxnws

Geen opmerkingen:

Een reactie posten