7 mei 2009

Gigaspinnen verontrusten Australiërs

Al zes weken lang worden regelmatig gigantische spinnen gezien in het Australische stadje Bowen, gelegen in North Queensland. Bezorgde burgers rapporteren dat de spinnen rondkruipen in hun tuinen. Een foto van een spin gevangen nabij een restaurant in het stadscentrum (zie foto boven) toont de omvang van de spin aan.
Abnormaal groot
Op de foto is duidelijk te zien dat het lichaam van de spin vijf centimeter meet, wat genoeg was om de soort 'abnormaal groot' te bestempelen. Vermoed wordt echter dat deze spin nog een jonkie is. Volgens de Australische website news.com.au kunnen deze spinnen gemakkelijk de grootte van een mannenhand aannemen.
Zeer uitzonderlijk
Op al die tijd werden al vijf zulke exemplaren waargenomen. Dat lijkt weinig, maar aangezien de spin normaal heel schuw is en zich nooit dicht bij mensen waagt, wordt het als ongewoon beschouwd om ze in enkele weken een paar keer te spotten in een stadscentrum.
Geen plaag
Experts vragen de mensen rustig te blijven. "Het is zeker geen plaag, maar de beesten zijn groot genoeg om enkele mensen de stuipen op het lijf te jagen." (hlnmontreal/edp)
Het gaat hier over: Phlogius crassipes

Geen opmerkingen:

Een reactie posten