15 mei 2009

Mama-olifant Phyo Phyo is aan het bevallen

Eerste baby-olifant in België wordt dit weekend geboren:
De baby-olifant van de Zoo van Antwerpen wordt binnen de 48 uur geboren. Momenteel kan het grote publiek moeder Phy Phyo live volgen op www.baby-olifant.be en om 20.30 uur wordt er een groot scherm geplaatst op het Mechelseplein in Antwerpen.
Honderd kilo

De bevalling is definitief ingezet nadat de progesteronwaarde bij de zwangerschapshormoonspiegel van de olifant op nul kwam te staan. Het kleine olifantje zal ongeveer 100 kilogram wegen. De bevalling sleepte 22 maanden aan. Het zal de eerste keer zijn dat er een levend baby-olifantje in de Zoo van Antwerpen geboren wordt en daarmee is het ook meteen Belgische primeur.

Naam met 'k'
Alles werd in gereedheid gebracht om de nieuwe telg te ontvangen. Een dierenarts en een curator zijn in opperste staat van paraatheid. Negen camera's filmen de bevalling en de verzorgers geven commentaar bij wat de kijklustigen op het scherm zien. Het olifantje krijgt een naam beginnend met een 'k'. Bezoekers van de website gaven daarvoor al meer dan 8.000 suggesties. De verzorgers nemen uiteindelijk een beslissing over de naam. Voor mama Phyo Phyo is dit haar vierde jong.

Voorlopig is het olifantenverblijf niet toegankelijk voor bezoekers om de artsen niet te storen tijdens de bevalling. Na de geboorte worden de moeder en haar kind 48 afgeschermd om op adem te komen. (belga/gb)
15/05/09 20u09

Geen opmerkingen:

Een reactie posten