7 december 2009

REHAB VOOR INTERNETVERSLAVING



AMERIKANEN KUNNEN VOORTAAN TERECHT BIJ REHAB VOOR INTERNETVERSLAVING
Na drank- en pillenverslaving kunnen de Amerikanen ook terecht bij speciale instituten om af te raken van hun internetverslaving.
Alleen: je moet er ook weeral rijk voor zijn!

De Chinezen hadden het al: speciale kampen waar mensen met een internetverslaving ondergebracht worden om van hun verslaving af te kicken. Geen e-mail, geen surfen. Nu zijn die Chinese kampen de laatste maanden wel negatief in het nieuws gekomen - er zou shocktherapie gebruikt worden, en er zouden zelfs patiënten omgekomen zijn bij de behandeling.
In de VS hebben ze nu ook zo'n kliniek, en wel in Heavensfield. 6 mensen kunnen er tegelijk terecht, voor een programma dat 45 dagen duurt. En dat $322 per dag kost voor verblijf in het centrum. Bovendien moet je 200 neertellen om simpelweg een aanvraag te "mogen" indienen voor het programma, en een screening die bepaalt hoe erg je verslaafd bent kost nog eens $800. En wil je nog wat extra sportieve activiteiten doen, dan moet je $1.75 betalen.

Kortom, als je dat allemaal bijeen telt, dan kom je op een flinke som. Voor dat geld kan je al een heel mooie nieuwe computer kopen...

Geen opmerkingen:

Een reactie posten