1 december 2009

Daerden poseert als Julius Caesar met dochter Aurore


Minister van Pensioenen Michel Daerden poseert in het laatste nummer van het Franse tijdschrift Paris-Match naast zijn dochter Aurore. De fotoshoot, waarbij dochter Daerden zich in Romeinse kledij naast haar vader vleit, getuigt volgens de Franstalige krant La Dernière Heure van slechte smaak.
La Libre Belgique vindt de foto's dan weer onzedig. Beide kranten hebben de beelden evenwel overgenomen. Daerden tooide zich voor de shoot, die plaatsvond in een neoklassiek decor, in een tweedelig pak. Zijn dochter Aurore, een in Parijs bekende dj, ligt getooid in een Romeins aandoend gewaad langs zijn voeten. Hij dus als Caesar, zij als Cleopatra, wat volgens de overlevering toch geliefden waren. Foto's die onder de taalgrens voor heel wat controverse zorgen. Er wordt afgevraagd af of de politicus, die ook op het web niet weg te slaan is en met 'Les XII Travaux de Michel Daerden' op RTBF een ludiek tv-programma heeft, niet stilaan de grenzen (van het fatsoen) overschrijdt.
De clown van dienst
Volgens La Libre en La DH, die deel uitmaken van dezelfde mediagroep als Paris-Match, "denkt Daerden dat hij Julius Caesar is". La DH zit er een bewijs van "megalomanie" in, terwijl La Libre de minister ziet als "de clown van dienst". "Ik ben al meer dan vijftien jaar minister en al meer dan twintig jaar zit ik in het parlement. Ik heb geleerd te leven met kritiek," zegt Daerden, "tenminste vanaf het moment dat de zaken correct verlopen", voegt hij eraan toe.
Nog dit: in het interview stelt Daerden dat hij Nederlands aan het leren is. "Zeer goed, nu spreek ik graag", antwoordde hij op de openingsvraag van het blad naar hoe fel zijn Nederlands is verbeterd sinds hij lessen volgt.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten