27 april 2012

Ducati gaat Rossi's GP11 en Stoner's GP10 verkopen

Als je een flinke bankrekening hebt en graag een MotoGP machine in je bezit zou willen hebben dan zou je op 11 of 12 mei kunnen bieden op een van de Ducati Desmosedici GP10’s van Casey Stoner en een Ducati Desmosedici GP11 van Valentino Rossi.

Het is de eerste keer dat Ducati dergelijke machines, volwaardige racers uit het 2010 en 2011 seizoen, publiekelijk te koop aanbied. De twee MotoGP machines worden aangeboden door de Ducati Corse raceafdeling en zullen samen met de Saltarelli Ducati collectie geveild worden op het Grimaldi Forum in Monaco. Kopers zullen een geheimhoudingsverklaring moeten tekenen.


“Het vrijgeven van deze twee bijzondere machines is niet iets wat we vaak doen, de gelukkig koper zal dan ook niet alleen een geheimhoudingsverklaring moeten tekenen maar hij zal ook lid van de Ducati familie moeten worden,” vertelde Ducati Corse directeur Filippo Preziosi. “De Desmosedici GP10 en GP11 waren twee interessante machine in de geschiedenis van onze GP projecten en deze veiling biedt dan ook een unieke kans voor serieuze verzamelaars.”De machine van Stoner zag in december 2009 het levenslicht, deze ‘CS1’ machine ging vervolgens eerst de testbank op voordat er in februari 2010 voor het eerst mee gereden werd in Sepang, Maleisië. De CS1 reed zijn eerste race in april 2010 op Qatar en Stoner wist er in oktober 201 een overwinning mee te pakken op Phillip Island, Australië verder reed de Australiër de GP10  naar pole posities in Qatar, Phillip Island en Valencia. Op Valencia, Assen en Catalunya stond Stoner op het podium en de laatste race voor de GP10 was in november 2010 op Valencia, de machine had toen 4.232 km afgelegd.Ook de machine van Rossi zag medio december het levenslicht maar dan natuurlijk in 2010, op 12 december ging de machine de testbak op en de eerste circuittest van de ‘VR2’ was in februari 2011 op Sepang. Rossi reed van de eerste race in Qatar tot en met de zevende race van het seizoen op het TT circuit in Assen met deze GP11 waarna de machine werd opgevolgd door de GP11.1. De machine had er toen 2.342 km’s opzitten.
De twee MotoGP machines zullen te koop worden aangeboden via RM Auctions.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten