20 april 2012

Panda Loach, Protomyzon pachychilus


Niet zo zeldzaam als de bamboe-kauwende naamgenoot misschien - maar Emma Turner legt uit, deze mooie kleine modderkruiper uit China is een zeldzame import met een drie-cijferige aankoopsom.

Copyright © Emma Turner
Wetenschappelijke naam: Protomyzon pachychilus (Chen, 1980).naam: Panda modderkruiper Herkomst: . Kleine bergbeekjes, tot 885 miljoen / 2.900 "boven de zeespiegel, dat uitmondt in de Xi Jiang rivier in de Dayaoshan bergen van de provincie Guangxi, China Size: 6.5cm/2.6 "

Dieet: In het wild, deze bodembewoners voeden zich voornamelijk met kleine benthische ongewervelden. In het aquarium zullen ze eten het meeste voedsel aangeboden als een passende kleine omvang. Bied een goede variëteit aan gerechten, zoals mini-bloedworm, baby artemia en Daphnia, en kleine zinken meerval pellets, gemalen vlokken en zelfs gepoederd frituren als je exemplaren zijn erg klein.
Water: zoet water. Hard, alkalische omstandigheden het beste zijn, pH 7,2-8,2, met een totale hardheid van 25 ° DH. De temperatuur moet in de sub-tropische bereik van 18-22 ° C/64-72 ° F. Zeer zuurstofrijk water is van vitaal belang.
Aquarium: De tank moet goed gerijpt zijn voor het toevoegen van deze vissoorten. Een rivier stijl set-up is van essentieel belang, samen met goede filtratie / water beweging en een hoge mate van oxygenatie. Gebruik substraat van zand of zeer fijn grind glad met kleine ronde stenen en grind in het pad van de stroming.
Kienhout is niet absoluut noodzakelijk. Voeg niet te veel kienhout toe, omdat deze de water chemie beïnvloeden, waardoor het te zacht en te zuur wordt voor deze modderkruipers.
Robuust, breedbladige planten, terwijl die niet strikt noodzakelijk zijn, zal de tank meer esthetisch en zij creëren rustplaatsen voor P. pachychilus. Verlichting kan vrij helder zijn om een natuurlijke algen groei aan te moedigen en te helpen simuleren van de ondiepe beek voorwaarden die zij ervaren in het wild.
Mogelijk moet u een manier toepassen om het water te koelen tot een subtropische temperatuur, vooral tijdens de warme zomermaanden.
Andere vissen die normaal samen met P. pachychilus in de natuur leven zijn Erromyzon (voorheen Protomyzon) sinensis en Vanmanenia pingchowensis.
Gedrag: Panda modderkruipers zijn vreedzame vissen, genieten van hun eigen soort en moeten gehouden worden in groepen van vijf of meer.
Hoe groter de groep, hoe beter de kansen zijn voor het verkrijgen van zowel mannen als vrouwen - die kunnen leiden tot afzet mogelijkheden. Alle medebewoners moeten van vergelijkbare grootte en temperament zijn, en die ook thuishoren in snel stromend en koel water.
Beschrijving: Jonge P. pachychilus zijn zeer opvallende vissen met zwarte vlekken op een crème wit lichaam.
Dit patroon verandert drastisch als de vissen volwassen worden, de vlekken splitsen en te nemen een veel minder opvallend patroon aan, maar nog steeds aantrekkelijk gevlekt bruin / crème uiterlijk. Een donkere band vormt zich vaak langs de zijlijn.
Opmerkingen: P. pachychilus wordt vermeld als van de 'least concern "op de IUCN rode lijst van bedreigde diersoorten, maar' zeldzaam 'in het Chinese Rode Boek van Bedreigde dieren en' kwetsbaar 'op de Chinese soorten rode lijst.
De grootste bedreiging van leefgebieden, waaronder verslechtering van de waterkwaliteit als gevolg van vervuiling, de bouw van waterkracht dammen, electro-visserij en de seizoensgebonden veranderingen, zoals ernstige verdroging van een aantal van de waterwegen. Een bevolking die leeft in de Buquanhe rivier blijft beschermd gebied van de Dayaoshan National Nature Reserve in China, maar ook andere bevolkingsgroepen hier buiten lopen gevaar.
Beschikbaarheid: De afgebeelde vissen waren te koop in Maidenhead Aquatics, Crowland.
Prijs: Als een zeer zeldzame import, deze vis is duur. Verwacht £ 100 voor elke vis van 2cm en denk erom dat ze moeten gehouden worden in groepen van vijf of meer.
Gepubliceerd: Emma Turner dinsdag 17 april 2012, 8:55 amBekeken: 741 keer Geplaatst onder: modderkruiper vis PandaChina zeldzame invoer Protomyzon pachychilus aquarium tank

Geen opmerkingen:

Een reactie posten