13 april 2012

Heiko Bleher ontdekt: Grondels van de Yangtze River Delta

Heiko Bleher ontdekt: Grondels van de Yangtze River Delta
Copyright © Heiko Bleher
Heiko Bleher mooie grondels verzameld in de Yangtze River Delta, ideaal voor tropische en gematigde aquaria.
Rhinogobius CF. aporus (mannelijk) hierboven afgebeeldHerkomst: . Lake systeem en kleine kreken die behoren tot de Yangtze delta in de buitenwijken van de westerse ShanghaiWater: pH 7,2, geleidbaarheid 186 ps / cm en de temperatuur 26,8 ° C/80.25 ° F (overgenomen om 11:30 uur). Habitat: Het meer van de randen waren bedekt met Potamogeton, Eleocharis en Vallisneria, en de grond modderig met grind, keien en rotsen, sommige bedekt door algen.


Het omliggende gebied is de buurt van het Shanghai Ocean University in habitat waar ik al de grondels ook hier onder.
Opmerkingen: Het geslacht Rhinogobius heeft een grote Indo-Pacific distributie en meer dan 55 soorten worden erkend, 33 worden bekend uit China en Taiwan.
R. aporus wordt nog steeds geplaatst door sommigen in de oorspronkelijke geslacht als Pseudorhinogobius aporus (Zhong en Wu, 1998) maar is geplaatst door dezelfde auteurs in Rhinogobius.
Het werd beschreven van de Boven-Ou Jiang rivier systeem, Xiandu, Jinyun, Zhejiang, China, (120 ° 50'E, 28 ° 50 'NB), maar heeft een grote Chinese distributie.
Het is slechts 4.5cm/1.8 "en vrouwtjes zijn minder.
Aquarium: Een tank van 50 x 60cm/20 x 24 "is genoeg voor deze vissen. Ze zijn rustig en maak een goede keuze voor een gezelschapsaquarium, versierd met zand, grind, stenen, gedrenkt drijfhout en trage waterstroom.
Wat aquariumgenoten Ik stel voor Acheilognathus of Rhodeus, Schistura en andere Rhinogobius.
In de winter deze soort kan gemakkelijk overleven 15 ° C/59 ° F en in de zomer tot 30 ° C/86 ° F.


Mugilogobius CF. carvifrons (mannelijk) 
Herkomst: Yangtze delta, China, (.. als Rhinogobius zie aporus) Water: Als R.cf. . aporus Habitat: Als R.cf. aporus.

Opmerkingen: Er zijn 35 soorten bekend in het geslacht Mugilogobius van zoet en brak water met een zeer grote Indo-Pacific distributie. Ik vond dit in een zuiver zoet water, aan zee grenzende meer in de delta en het groeit aan 4cm/1.6 ".
Het werd beschreven vanuit Sula Takomi, Ternate, maar heeft een uitkering uit het zuiden van Japan naar Papoea-Nieuw-Guinea. Ik vond het op eilanden in Indonesië, altijd met een andere kleur patroon.  
Aquarium: Deze kunnen worden bewaard in nanos, 25-30cm/10-12 "tanks of soortgelijke blokjes. Het zijn vreedzame bodembewoners, mannen knipperen hun kleuren en ze zijn ideaal voor kleine gemeenschappen. Wees biotoop correct met zand, grind, een paar rotsen en stukken van goed geweekte drijfhout.
Voor aquariumgenoten gaan voor Caridina soorten, een paar Acheilognathus of Rhodeus soorten, of een modderkruiper, zoals Nemacheilus of Schistura.
Deze soort kan temperaturen tot 15 ° C/59 ° F, maar tot 30 ° C/86 ° C in de zomer. 

Rhinogobius CF. cliffordpopei (mannelijk) - bovenste vis, weergegeven met R. CF. aporus, man Herkomst: Yangtze delta, China, (als R. zie aporus.). Water: als R. CF. aporus Habitat: als R. CF. aporus.


Opmerkingen: Cliffordpopei werd beschreven vanuit Tungting meer, Hunan eiland, in China, maar heeft een veel grotere Chinese distributie, wonen hier samen met wat lijkt te zijn R. aporus, zoals ook te zien op deze pagina's.
Deze soort kan oplopen tot 6.5cm/2.6 "in totale lengte, maar vrouwtjes van de soort blijft kleiner.
Aquarium: Als R. CF. aporus.
 
Odontobutis yaluensis (mannelijk) 
Herkomst: Yangtze delta, China, (als R. zie aporus.). Water: als R. CF. . aporus Habitat: als R. CF. aporus.

Opmerkingen: Het geslacht Odontobutis heeft negen geldig soorten en yaluensis werd beschreven van de Changjiang rivier en de Yalu rivier de drainage in China, en heeft een grote verspreiding in zoet water in het zuiden van China. Deze soort kan groeien tot bijna 30cm/12 ".
Aquarium: Deze roofdieren moeten worden gehouden in een aquarium van tenminste 100cm/40 "lengte. Ze zijn rustig als u ze met grotere vissen dan zijzelf - maar mag nooit worden gehouden met de kleinere en niet echt met iets van hun eigen grootte.
De biotoop moeten zand, grind, stenen en goed bewaterd drijfhout. Het aquarium moet een langzame waterstroom.
Voor aquariumgenoten Ik stel voor dat in groepen, grote modderkruipers zoals Leptobotia zebra, L. Pellegrini, Semilabeo soorten, Leocassis crassilabris en Glyptothorax soorten, zoals fokiensis. In de winter is deze soort kan makkelijk 15 ° C/59 ° F, en in de zomer 30 ° C/86 ° F.
Vergeet niet dat ze kunnen groot worden en kan ook springen. 
Oorspronkelijk artikel klik hier

Geen opmerkingen:

Een reactie posten