30 december 2015

Bucephalandra, prachtige en relatief nog moeilijk te vinden planten!


Foto Swa Vleminckx: Bucephalandra sp. Sekadau Green Wavy


Hoewel ze een relatief nieuw geslacht van planten zijn voor onze hobby, zijn zij al bekend in de wetenschappelijke wereld sinds 1858. Toen ze voor het eerst werden ingevoerd voor de aquarium hobby werden zij vergeleken met Cryptocoryne soorten vanwege hun smalle en meestal olijf-gekleurde bladeren. Echter, hun kruipende wortelstokken en wortels passen dan weer meer bij de kenmerken van Anubias


Bucephalandra's zijn te vinden op het grootste eiland van de Maleise Archipel, Borneo dus. De planten worden daar gevonden in rivieren en beken, en soms ook op de oevers van de rivieren. Borneo heeft een tropisch klimaat, met een gemiddelde jaarlijkse temperatuur van boven de 20 C°. Ondanks het constante klimaat in bepaalde gebieden op het eiland Borneo zijn er twee seizoenen die worden bepaald door de hoeveelheid neerslag. Tijdens het regenseizoen, wanneer de rivieren stijgen, worden Bucephalandra planten die groeien op land ondergedompeld in water voor een paar maanden. Dit betekent echter niet dat ze niet blijven groeien en ze kunnen gemakkelijk transformeren in hun ondergedompelde vorm. De belangrijkste verschillen tussen de bovenwater- en onderwatervorm zijn de volgende, onder water hebben ze een fijnere bladstructuur en vertonen ook een intensere kleuring.
Bucephalandra sp. Melawi II

In bloei komen begint voornamelijk onder water. Het is moeilijk te zeggen welke factoren ertoe leiden dat de plant een bloem begint te produceren. Bloei van Anubias species gaat vaak gepaard met verandering (soms verslechtering) van de  milieuomstandigheden en wordt beschouwd als een vorm van overleving van de plant. Echter, Bucephalandra’s kunnen bloeien als ze een ruim aanbod hebben van voedingsstoffen, en zich in ideale omstandigheden bevinden. Ze kunnen zelfs meerdere bloemen tegelijk produceren.
Bij veranderingen in het aquarium,  zoals verandering van het licht en de water chemie, of het verplaatsen naar een ander aquarium kan Bucephalandra een deel van zijn bladeren verliezen door verslijming. Dit zien we soms ook gebeuren bij Cryptocoryne species (en wordt aangeduid als "Cryptocoryne ziekte"). Ook algenplagen zijn meestal verantwoordelijk voor het verlies van de bladeren. Dit proces, het afvallen (en) of verslijmen van bladeren, is geleidelijk en zelden zal de plant heel snel al zijn bladeren verliezen. Dus ingrijpen is vaak mogelijk om het probleem te behandelen voordat alle bladeren zijn afgevallen of verslijmd. Zelfs zonder blad, indien de wortelstok en wortels stevig en gezond zijn, kan de plant zich meestal herstellen en is het een kwestie om de plant wat tijd te gunnen. De parameters voor het water die Bucephalandras kunnen tolereren zijn: pH van 5-8, bijna elke GH en KH, en een temperatuur tussen 22-28 graden Celsius.
Bucephalandra Kir Royale
Om ze te planten in een aquarium zijn ze vergelijkbaar met Anubias en Java varens de wortelstokken moeten vastgebonden worden op hout of stenen. De wortels hebben de mogelijkheid om zich stevig te hechten aan een verharding, zelfs als de stenen glad zijn.  Ze  groeien over het algemeen heel langzaam, maar de groei is afhankelijk van de variëteit. Sommige rassen kunnen 2 bladeren per week te produceren als ze zich in optimale omstandigheden bevinden, terwijl anderen slechts 1 blad zullen produceren om de 2 weken. De meeste soorten zijn vrij klein 3 tot 5 cm., maar een aantal van de grotere soorten kunnen toch wel tot 20 cm. groot worden.

Er worden continu nieuwe soorten ontdekt die nog niet beschreven zijn. Momenteel zijn er slechts drie soorten beschreven: Bucephalandra gigantea, Bucepholandra magnifolia, Bucepholandra motoleyana. Men kan echter meer dan 200 variaties handelsnamen tegenkomen. Omdat vele soorten nog onbekend zijn voor de wetenschap, zijn de handelsnamen gemaakt op basis van de namen van de regio's, rivieren, of staten waar ze werden gevonden zoals Kedagang, Kualakuayan, Tapah, Sabah, Kalimantan, Sintang. De namen zijn ook gemaakt op basis van de kleur en de vorm van de bladeren zoals Brownie Brown, Red Gaia, Super Blue.
Bucephalandra sp. Brownie Ghost
Bucephalandra’s hebben ook erg aantrekkelijke bladvormen, de bladeren kunnen ovaal met een vlakke rand zijn, ovaal met golvende rand, lang en recht, lang en golvend, of zelfs amandelvormige of als een druppel water. Teveel om te beschrijven dus. De kleuren van de stengels zijn voornamelijk roze of rood, maar de bladeren kunnen veelkleurig zijn. Afhankelijk van de soort, kunnen sommige bladeren zelfs bijna alle kleuren van de regenboog hebben. Er zijn vele variëteiten, waarin een "blauwe glans" op de bladeren zichtbaar is. Deze eigenschap is interessant omdat de glans alleen zichtbaar is wanneer je kijkt onder een bepaalde hoek. In sommige soorten, komen we ook andere kleuren tegen vergelijkbaar met een helder groene glans, of de kleur van koper of roodachtige tinten. Er zijn relatief weinig soorten die volledig groen zijn.
Bucephalandra sp.”Achilles”
Bucephalandra soorten zijn dus een prachtige en nog relatief  dure en moeilijk te vinden geslacht van planten die nog veel aquarianen over de hele wereld zullen boeien dankzij hun majestueuze verschijning.  
Bucephalandra-motleyana-bukit-kelam-sintang
Foto Swa Vleminckx: Bucephalandra sp.Wavy-Leaf 

Meer info en foto’s: 

Bucephalandra Plants

Bucephalandra

Kleinzoon Keith in actie met een Nikon D200












































Nymphaea pubescens

26 december 2015

Bekende topfotograaf Marc Lagrange verongelukt in Tenerife

Marc Lagrange (Belgianborn )

De Antwerpse fotograaf Marc Lagrange (58) is overleden. 

Lagrange stond vooral bekend om zijn kunstige naaktfoto's die internationaal aanzien genoot. Het gaat om verfijnde, stijlvolle composities, die een ode brengen aan schoonheid, sensualiteit en verbeelding. Lagrange verkoos analoge fotografie boven digitale en legde zich de laatste jaren ook toe op videoproducties.

Marc Lagrange was een internationaal gelauwerde fotograaf, die woonde en werkte vanuit Antwerpen. De publicatie van zijn boek Diamonds and Pearls in 2013, betekende zijn grote doorbraak. Het boek werd gepubliceerd in meer dan 80 landen. In 2014 volgde het exclusieve Hotel Maritime.
Een selectie van de meeste iconische foto’s uit het oeuvre van Lagrange was in 2015 te zien op de TEFAF Art Fair in Maastricht. Voor zijn project Senza Parole fotografeerde hij ondermeer in de verlaten Antwerpse handelsbeurs.

Lagrange over zijn voorliefde voor analoge fotografie ("Terzake" - 2011)


Nieuwe planten

Nymphaea pubescens

Van volgende, foto's volgen:
Blyxa novoguineensis   
Bucephalandra sp. Sekadau Green Wavy            
Vallisneria torta

20 december 2015

2016

Beste Studio Kwaak fans
Met deze wil ik jullie allemaal een zalig kerstfeest en een fantastisch 2016 toewensen.
Dat 2016 een jaar vol vreugde, plezier en hopelijk veel leuke momenten mag worden.

Bedankt ook voor jullie talrijke aanwezigheid op mijn blog het voorbije jaar.


18 december 2015

The Nikon D Family

from top to bottom, from left to right:
1. row: D1, D1H, D1X, D100, D2H, D70, D2X
2. row: D2Hs, D50, D70s, D200, D2Xs, D80, D40
3. row: D40x, D3, D300, D60, D700, D90, D3X
4. row: D5000, D300s, D3000, D3s, D3100, D7000, D5100 

meer klik hier















17 december 2015

Wetenschappers ontdekken 200 jaar oude reuzensalamander

In de Chinese stad Tsjoengking hebben wetenschappers een reuzensalamander ontdekt naar schatting 200 jaar oud is. 

De reuzensalamander is 1,4 meter lang en weegt 52 kilo. Dat is niet uitzonderlijk groot voor een reuzensalamander, het grootste bekende amfibie. De locals haalden het dier uit zijn grot en verhuisden het naar een bassin om er een reeks tests op te verrichten. De reuzensalamander is een bedreigde diersoort. De voorbije 50 jaar is hun populatie met 80 procent afgenomen door stropers en de vernieling van hun habitat.

10 december 2015

3 december 2015

Goed en slecht nieuws voor Pink Floyd-fans


De allereerste nummers van de psychedelische band Pink Floyd worden op een EP (extended play) uitgebracht, zo meldt het Amerikaanse muziekblad Rolling Stone. Tot daar het goede nieuws. Het slechte nieuws is dat de plaat op amper duizend exemplaren verschijnt, wat van 'Pink Floyd 1965 - Their First Recordings' in no time een peperduur hebbeding zal maken.
De EP telt zes nummers: 'Lucy Leave', Double O Bo', 'Remember Me', 'Butterfly', 'Walk with me Sydney' van Roger Waters en 'I'm a King Bee' van Slim Harpo. 

In 1965 vertoefde Pink Floyd nog niet in kosmische sferen, al bestond de groep reeds uit Roger Waters, Nick Mason, Richard Wright en de extravagante Syd Barrett. Later werd David Gilmour bandlid nummer vier, terwijl Barrett solo ging.

Een jaar geleden, in november 2014, bracht Pink Floyd hun allerlaatste album uit, 'The Endless River'. Aan dat werkstuk nam de opgestapte Waters niet deel.


30 november 2015

Cultcamera verdwijnt uit de rekken

De populaire Holga-camera wordt niet meer gemaakt. Dat meldt fotografieblog PetaPixel. Het productieproces van het toestel, dat wereldwijd geprezen wordt omwille van zijn betaalbaarheid en de unieke resultaten die het oplevert, is al stilgelegd.
Freestyle Photographic Services heeft aangekondigd dat het productieproces is stopgezet. "Met droefheid kondigen we aan dat we afscheid moeten nemen van een ontzettend populaire camera. Een Holga draait om creativiteit en onvoorspelbaarheid, het is een verfrissend medium in deze digitale tijden", zegt Freestyle CEO Gerald H. Karmele. "De Holga heeft vele andere camera's overleefd, maar blijkt nu een zoveelste slachtoffer van het digitale tijdperk."

Volgens een woordvoerder van een Holga-fabriek in China zijn alle Holga-onderdelen al weggegooid en is er niets meer beschikbaar voor verkoop.
Verschillende kleinhandelaars bieden de camera nog aan, maar als de Holga daar uitverkocht is, is het voorgoed gedaan.

27 november 2015

Stoner terug bij Ducati als testrijder en ambassadeur


Casey Stoner keert terug naar Ducati, het merk waarmee hij in 2007 zijn eerste MotoGP-titel pakte. De Australiër gaat bij de Italiaanse motorfabrikant aan de slag als testrijder en ambassadeur.

Hiermee komt er een einde aan de samenwerking tussen Stoner en Honda. De tweevoudig MotoGP-kampioen bleef als testrijder bij het Japanse merk verbonden nadat hij eind 2012 een einde had gemaakt aan zijn loopbaan als coureur. "De afgelopen vijf jaren bij Honda waren geweldig, met het behalen van de wereldtitel in 2011 natuurlijk als hoogtepunt", laat Stoner weten. "Maar voor 2016 kan ik aankondigen dat ik terugkeer naar Ducati! Ik heb geweldige herinneringen aan mijn tijd bij Ducati en kijk ernaar uit om weer met ze samen te werken."
Stoner zal volgend jaar aan een aantal MotoGP-tests deelnemen voor Ducati.

26 november 2015

Na 6 jaar en 720.000 (!) pogingen maakt hij zijn droomfoto


Alan McFadyen bracht 4.200 uren door aan een meer in Schotland om zijn droomfoto te maken. De man deed er zes jaar over en had 720.000 pogingen nodig voor het perfecte kiekje van een ijsvogel. Dat heet toewijding.
Als kind keek hij samen met zijn grootvader naar ijsvogels nabij Kirkcudbright in Schotland. Toen de 46-jarige McFadyen zes jaar geleden met fotografie begon, was het zijn ambitie om de waanzinnige verticale duik van ijsvogels op de best mogelijke manier in beeld te brengen ter ere van zijn opa. Op de perfecte foto mocht er geen enkele waterdruppel omhoog spatten.

De man besefte de moeilijke opdracht waar hij voor stond en liet niets aan het toeval over om dat doel te bereiken. Dus bracht hij ontelbare uren door aan het meer en ondernam honderdduizenden pogingen om de ijsvogels die "zo snel duiken als kogels" te fotograferen. Zo'n honderd dagen per jaar trok hij tweemaal daags naar Kirkcudbright. En daar was het wachten op het ultieme moment.

Ondanks dat hij nu zijn droomfoto heeft, denkt de man er niet aan om te stoppen met het fotograferen van ijsvogels. "Ik ben er gewoon dol op, al ben ik er niet zeker van dat ik ooit beter zal kunnen doen dan deze foto", besloot een tevreden McFadyen.

18 november 2015

Orandaprijs BBAT


 Ons clublid Swa Vleminckx werd tweede in de ‘Orandaprijs’* met zijn artikel Oryziaswoworae—Daisy’s Ricefish dat verscheen in Aquariumwereld jaargang 67 -Nummer 06- juni 2014.

Terug tweede in 2008 ook al eens.............. met Brachygobius xanthozonus




*De Orandaprijs is een jaarlijkse wedstrijd, waarbij de BBAT-verenigingen het beste, originele artikel kiezen uit de afgelopen jaargang van aquariumwereld
De lezersprijs wordt op een identieke wijze gekozen door de individuele lezers.
Hoofdredacteur Freddy Haerens staat erop, zowel ten persoonlijken titel als uit naam van het hele redactieteam, de winnaar(s) langs deze weg proficiat te wensen.
Zij bezorgden de lezers van aquariumwereld een heel jaar leesgenot met wetenswaardigheden over hun hobby en dit over nagenoeg alle aspecten ervan.
Al deze auteurs van aquariumwereld schrijven bovendien gratis en nagenoeg allen zijn het autodidacten met een ver doorgedreven kennis over hun specialiteit.
Zo blijft dit een magazine van en voor de leden van de BBAT.



16 november 2015

Ducati haalt Stoner mogelijk terug naar MotoGP


Casey Stoner keert mogelijk terug op de MotoGP-grid. De naam van de 30-jarige Australiër wordt genoemd bij Ducati voor de rol van testrijder, met de mogelijkheid op het rijden van enkele Grand Prix-weekenden als wildcardcoureur. Stoner staat nog onder contract bij Honda, maar is aan het einde van dit jaar vrij om te staan en gaan waar hij wil.

"Casey wil niet als fulltime racecoureur terugkeren, maar hij is wel iemand die belangrijk is voor Ducati", zegt Davide Tardozzi, de teammanager van het Italiaanse merk, tegen SportMediaset. "Nadat zijn breuk met Honda bekend werd, was het voor ons vanzelfsprekend om hem een voorstel te doen."

"We houden van Casey", vult Ducati-teambaas Paolo Ciabatti aan. "Het zou prachtig zijn als hij daadwerkelijk bij dit project betrokken wordt. Zijn contract met Honda loopt aan het einde van dit jaar af en voor iedereen bij Ducati is hij een held." Stoner bezorgde Ducati in 2007 de eerste en enige wereldtitel tot dusver in de MotoGP. In 2011 was de Australiër met Honda de beste in de hoogste motorsportklasse, een jaar later zette hij een punt achter zijn MotoGP-loopbaan.

31 oktober 2015

"Liever vissen dan voetbal"

Ze bestaan én ze vormen een club: mannen die liever naar een aquarium kijken dan naar voetbal



Voorzitter Jan Goossens bij een van de aquariums. - David Legreve

Naar een aquarium kijken zou de stress verminderen en de bloeddruk verlagen. De leden van aquariumclub De Minor uit Klein-Willebroek kunnen dat alleen maar beamen, zij zijn immers helemaal in de ban van de aquaristiek. " We kijken zelfs liever naar onze vissen dan naar een voetbalwedstrijd", klinkt het.
'Aquariumhouders vereniging De Minor Rupel-Vaartland' werd opgericht in 1965 in Boom, en kwam na veel omzwervingen in 1990 in Klein-Willebroek terecht. De leden verzamelen er wekelijks voor workshops, vormingssessies, voordrachten en meer. "We wisselen onderling tips en ervaringen uit: hoe onderhoud ik mijn bak, hoe kuis ik mijn filter, wat doe ik bij een barst in het glas, hoe kweek ik levend voer et cetera. Verder hebben we een eigen magazine en een bibliotheek over de aquaristiek, kweken samen plantjes, slakken, vissen, en hebben een eigen winkeltje met materiaal. Zo promoten we onze gezamenlijke passie, de aquaristiek, op alle mogelijke manieren", zegt voorzitter Jan Goossens.
Aquariumclub 'De Minor' heeft op vijftig jaar meer dan 80 leden verzameld - David Legreve
Zijn club is met meer dan 80 leden de grootste van de provincie Antwerpen. De overvolle trofeeënkast puilt uit, de tentoonstellingen worden steeds drukbezocht. "De aquaristiek spreekt tot de verbeelding, toch weten velen niet wat het precies inhoudt. Wat niét werkt, is in een winkel een aquarium kopen, en er meteen wat plantjes, steentjes en enkele vissen in zetten. Meteen gaan je planten stuk en je vissen dood, en zet je de bak ergens achterin de garage. Het codewoord is geduld. Je moet zo'n aquarium rustig opbouwen: de bak, verlichting en pomp installeren en de eerste planten uitzetten. Daarna moet het geheel een maand draaien zónder vis, om alles in evenwicht te krijgen. Pas wanneer ook de makkelijke planten en vissen in leven blijven, kan je uitbreiden naar speciale exemplaren."

Vissoorten combineren

"Ook dat is weer een kunst: je kan niet alle vissoorten combineren, dan eet de ene de andere gewoon op. Soms heb je zoet of net zout water nodig, of net hard water voor die ene vis. Verder horen er ook slakken bij, zij houden als 'vuilnismannen' de bak proper. Je moet regelmatig het water verversen, maar nooit helemaal want dan wordt het té proper. Overvoederen is nog zo'n veelgemaakte fout. Vele leden gebruikten vroeger medicatie om de omstandigheden in hun aquarium aan te passen, dankzij de tips die wij elkaar geven is dat helemaal niet nodig. Dat is wat deze hobby zo leuk maakt: zoeken en puzzelen tot het geheel werkt en dat kleine wereldje vanzelf blijft draaien." Dat kleine wereldje kan ook heel groot zijn.
 "Ooit bouwden we een volledig glazen showaquarium van wel vier meter lang. Om het gevuld te krijgen was 1.000 liter water nodig, onze leden waren urenlang in de weer met het inrichten en planten, en het geheel telde wel 400 vissen. Het bleek uiteindelijk iets te arbeidsintensief, nu werken we met meerdere kleinere bakken", klinkt het. "Ook thuis hebben velen van ons één of meerdere exemplaren staan, en bij verbouwing wordt er rekening gehouden met het aquarium: dan wordt een gat gelaten in de muur waar de bak perfect in past, met een extra balk om te stutten, een kraantje vlakbij om makkelijk bij te vullen en een leiding om het water weer af te voeren. Ook de lampen, verwarming en filter draaiende houden kost geld, maar aan de verzorging van een hond of kat zal je ook al snel enkele honderden euro's kwijt zijn. En neen, een vis is natuurlijk niet helemaal hetzelfde, maar soms hechten we ons toch aan een bijzonder exemplaar. Zo hadden we jarenlang een grote vis in ons clublokaal die we 'den Billy' doopten. Hij sierde als mascotte zelfs onze kerstkaarten, als aquariumclub kan je toch moeilijk anders?" (lacht) Wie meer info wil over De Minor kan mailen naar jan.snessoog@telenet.be

E-mail: Minor Rupel-Vaartland
Lokaal: Schoollokaal
Schoolstraat 24, 2830 Klein-Willebroek
Open: Elke 2de vrijdag v/d maand, elke woensdag v/d maand, behalve deze voor de 2de vrijdag

ELS DALEMANS

30 oktober 2015

's Werelds meest inspirerende ijsberg is fake.


U kent hem vast wel, de beroemde ijsberg die - met of zonder inspirerende quote - op alle posters en kaartjes prijkt. Alleen is de ijsberg der ijsbergen niet echt.
 
"We hebben ongeveer 1 miljoen dollar met deze foto verdiend"
De voorbije twintig jaar is geen enkele afbeelding zo vergroeid geraakt met de uitdrukking "het topje van de ijsberg" als de foto van Ralph Clevenger. De foto en de uitdrukking zijn letterlijk overal op het internet.

Clevenger is al bijna dertig jaar fotograaf en heeft onder andere voor National Geographic gewerkt. In het wetenschapsmagazine Nautilus vertelt hij over de oorsprong van zijn bekendste foto en over hoe de afbeelding werd gephotoshopt.

De foto bestaat eigenlijk uit vier aparte foto's. De foto van de wolken is afkomstig uit Santa Barbara, een stad aan de westkust van de Verenigde Staten. Ook het water werd daar gefotografeerd. De derde foto - van het topje van de ijsberg - werd in Alaska gemaakt. Ook de onderkant van de ijsberg werd gefotografeerd in Alaska: "Ik nam de foto van de onderkant eigenlijk boven water", zegt Clevenger. "Ik knipte een stuk uit een ijsberg en draaide het gewoon om." 
 
"Mensen willen liever niet geloven dat de foto fake is"
"De kleur van de ijsberg is wel echt", benadrukt Clevenger. "Aan de kleuren hebben we niets gedaan." Craig Aurness, de eigenaar van het stockfotoagentschap waarvoor Clevenger werkte, vroeg hem om te onderzoeken hoe een echte ijsberg eruit zag en hoe zo'n berg in het water drijft. "We wilden dat alles er precies uitzag zoals het hoorde. Het waren de begindagen van Photoshop en we creëerden een bestand van acht megapixels. Dat was reusachtig toen."

Achter de foto gaat ook heel wat marketing schuil. "Toen de ijsberg bijna klaar was, had Craig al een marketingplan klaar", vertelt Clevenger. "De verkoop startte onmiddellijk. Chrysler was een van onze eerste klanten met een advertentie van twee pagina's groot in verschillende magazines. De foto is nadien door duizenden klanten gebruikt voor heel uiteenlopende dingen."
Aurness en Clevenger verkopen de foto nog steeds. "We hebben er ongeveer 1 miljoen dollar mee verdiend. Daar krijg ik veertig procent van. Ik heb er mijn kinderen mee naar de universiteit kunnen laten gaan."

Op het internet circuleert volgens Clevenger een verhaal over een arbeider op een booreiland die de ijsberg zag, in het water sprong en de foto nam. "Het verhaal werd online gedeeld en rondgestuurd en kwam zelfs terecht op blogs met artikels over 'de tien indrukwekkendste fotoverhalen'. Helemaal fake, natuurlijk. Het is onmogelijk om zo'n foto echt te nemen. Je kan niet zo ver kijken onder water."

Het meest interessante aan de foto vindt Clevenger de manier waarop de foto weerklank vond bij het grote publiek en hoeveel mensen teleurgesteld zijn als ze ontdekken dat de foto niet echt is. "Mensen willen liever het tegendeel geloven." 

24 oktober 2015

Bekerplanten van het geslacht Nepenthes.



Nepenthes zijn Aziatische planten die kleine dieren vangen in een bekervormige kelk. (Foto's: Swa Vleminckx)

23 oktober 2015

De amateurfotograaf die alle profs klopte met deze duizelingwekkende foto


De professionele persfotografen haastten zich om dit beeld te schieten van Beamon op zijn knieën, na zijn wereldsprong... © kos.

... maar amateur Tony Duffy had DIT beeld. © kos.

"De perfecte foto van de perfecte sprong". Zo noemt fotospecialist David Davis het zwart-witbeeld dat amateurfotograaf Tony Duffy wereldberoemd maakte. Duffy klopte al zijn professionele collega's op de Olympische Spelen van 1968 in Mexico. Met dank aan zijn lef maar ook aan Bob Beamon, die eveneens dé prestatie van zijn leven neerzette.

Met zijn eenvoudige Nikkormat-camera zwaaide hij assertief naar de veiligheidsmensen, die destijds vrijwilligers-studenten waren. Duffy kon tot bij de zandbak van het verspringen geraken en slaagde erin om een foto van Beamon te schieten, terwijl die in de lucht de wetten van de zwaartekracht tartte. "Ik zag het wit van zijn ogen", zei Duffy nadien. Het werd het enige frontale shot van de vliegende Beamon, die met zijn unieke sprong het vorige wereldrecord brak met maar liefst 50 centimeter.