12 maart 2010

Derde racecircuit van het land ingehuldigd in Namen


In de Naamse gemeente Mettet is vrijdag het nieuwe racecircuit Jules Tacheny ingehuldigd. Na Zolder en Francorchamps gaat het om het derde permanente circuit van België. In Mettet zullen vooral motors over de baan scheuren. Naast wedstrijden, zullen er ook motorrijlessen en -vormingen plaatsvinden.

Aan het circuit, waarvoor de eerste plannen dateren van 2005, werd maanden gewerkt. Op 9, 10 en 11 april worden er de eerste wedstrijden gehouden, in het kader van de Grand Trophy.
Het project kostte ongeveer 7 miljoen euro en werd deels gefinancierd door het Waals Gewest. Dat trok iets meer dan 2,5 miljoen uit voor de bouw van het circuit.

2.310 meter
Volgens Waals minister van Sport André Antoine toont het project dat Wallonië investeert in sportieve infrastructuur van hoge kwaliteit die rekening houdt met het leefmilieu en de omwonenden, maar tegelijk sport en opleiding met elkaar verbindt.
Het circuit meet 2.310 meter en heeft een rechte lijn van meer dan 500 meter. Speciaal om de overlast voor de buurtbewoners te verminderen, werd de rijrichting omgekeerd.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten