30 juni 2010

Nikon D3x en D3s op ruimtereis

S.P. Korolev Rocket and Space Corporation Energia heeft een order geplaatst van een Nikon D3S, twee D3X camera’s, vier professionele objectieven, software en accessoires. Morgen zal deze apparatuur worden getransporteerd naar het Russische gedeelte van het ISS, waar het een aanvulling zal zijn op een bestaand arsenaal aan Nikon apparatuur.

Nikon D3x en D3s op ruimtereis
S.P. Korolev Rocket and Space Corporation Energia heeft namens the Russian Federal Space Agency een order geplaatst van een Nikon D3s, twee D3X camera’s, vier professionele objectieven, software en accessoires. De Nikon apparatuur zal morgen met de Soyuz TMA-19 naar het International Space Station (ISS) worden getransporteerd en worden gebruikt in het Russische gedeelte van het ISS.

De NASA heeft vorig jaar elf D3S camera’s en zeven AF-S Nikkor 14-24mm f/2.8G ED objectieven afgenomen bij Nikon, voor gebruik in het ISS. De gebruikte apparatuur is precies hetzelfde als de versies die in de winkel te koop zijn, alle apparatuur is gewoon bruikbaar. De D3S en D3X camera’s zijn een uitbreiding op een arsenaal aan apparatuur die al in het ISS is te vinden (Nikon F5 film SLR, een D2X en verschillende objectieven).

Nikolay Cherlenyak, director of operations of Energia’s ISS programma, zegt het volgende over de aanschaf: “De integratie van Nikon apparatuur in ruimteonderzoek kent een lange historie en dateert uit de tijd dat er onderzoek werd gedaan naar het draaien van de aarde en andere planeten. Het was toen dat de eerste Nikon film camera’s en NIKKOR objectieven, gekenmerkt door hun precisie en betrouwbaarheid, de ruimte in werden gestuurd. De apparatuur is in de loop der jaren regelmatig aangevuld met nieuwe verbeterde Nikon producten en met de D3S en D3X zal de kwaliteit van ruimtefotografie tot een ongeëvenaarde hoogte stijgen.”

Onderstaande apparatuur zal morgen richting het ISS vertrekken:
» D3X
» D3S
» AF-S NIKKOR 400mm f/2.8G ED VR
» AF-S NIKKOR 600mm f/4G ED VR
» SB-900
» AF-S Teleconverter TC-20E III
» AF-S Teleconverter TC-17E II
» AF-S Teleconverter TC-14E II
» Capture NX2
» Camera Control Pro 2

Bron : Persbericht Nikon

Geen opmerkingen:

Een reactie posten