6 juni 2010

Succesvolle operatie voor Rossi in Italië, Florence

"De blessure is ernstiger dan we dachten. Het is namelijk een open breuk, waarbij het bot uit de huid stak", aldus dokter Claudio Macchiagodena van de Clinica Mobile tegenover de officiële MotoGP-website. "We hebben de breuk, die gelukkig geen bloedvaten of zenuwen heeft geraakt, weten te verminderen."
"Het is een serieuze verwonding", vervolgde de arts, die niet weet hoe lang Rossi uitgeschakeld zal zijn. "Het kan wel maanden duren, maar het is nog te vroeg om er iets over te zeggen. Hij is kalm, maar hij beseft wel dat het een harde val was."

Valentino Rossi heeft een succesvolle operatie gehad in het Careggi-ziekenhuis in Florence. De Italiaan werd daar behandeld voor zijn gebroken scheenbeen, een blessure die hij opliep bij een valpartij in de training op het circuit van Mugello. Hij zal nog zeker een week in het ziekenhuis moeten blijven en minstens anderhalve maand uitgeschakeld zijn.
"Eerst hebben we Valentino Rossi uitgebreid onderzocht, om andere verwondingen uit te sluiten", liet dokter Robert Buzzi weten in een verklaring. "De uitkomsten hiervan waren gunstig. We besloten daarom om meteen over te gaan tot een operatie van de open breuk. We hebben het bot met een pin vastgezet. De operatie verliep verder succesvol en het bot is nu stabiel. De wond is nog open, zoals meestal het geval is in dit soort gevallen. In de komende dagen zullen er hechtingen worden aangebracht."

"We hebben er vertrouwen in dat Valentino over een week tot tien dagen het ziekenhuis kan verlaten en met hulp van krukken al wat gewicht op zijn been kan zetten", vervolgde de Italiaanse arts. "Het is lastig om nu al te zeggen hoe lang de revalidatie zal duren. Dat hangt af van de progressie die de patiënt boekt, maar het is redelijk om aan te nemen dat het zeker zes weken zal duren."

Geen opmerkingen:

Een reactie posten