1 augustus 2010

History Nikon F2


Nikon F2 - een werk
De introductie en de verkoop van de Nikon F2 op 21 september 1971, trok veel aandacht.

De meest populaire aspecten van de nieuwe camera werden de compleet nieuwe besturing en de grotere motor. Later werden de Photomic S vinder en de EE control unit ontwikkeld.
Deze functies ingeschakeld meting en automatische belichting in situaties met weinig licht , sterk verbeteren van de F2 van de algehele functionaliteit.
Vanuit een meer kritisch staan tegenover de F2 leek een zeer conservatieve verandering vertegenwoordigen. Het bleek niets meer dan een "gebogen F " te worden .
Nikon F2 Photmic AS

+ MD -2 + 250 filmback

+ EE besturingseenheid DS -12

Tijdens de ontwikkeling van de F2- , Nippon Kogaku KK 's motto luidde: ' sneller en sterker . "

Dit leek tot de jaren 1970 te symboliseren, zoals alles uit de samenleving om technologie groeide in een duizelingwekkend tempo .
De productie van de F2 in de volgende maand hoger dan die van de Nikon F in dezelfde relatieve periode, en de F2 is nog steeds in gebruik wereldwijd.

Helaas de F2 verloor een deel van haar hogere voorziening , zodra de fotografie wereld kennis heeft genomen van de elektronische sluiter .

Mechanische camera's van vandaag zijn niet gedegradeerd om de rechten te geven of keek alleen als collector's items - ze zijn nog steeds goed te benutten door fotografen wereldwijd.
Zoals mechanische camera's gaan, is de F2 beschouwd als de meest efficiënte en krachtige SLR camera .

Misschien wel de meest nauwkeurige evaluatie van dit enorme project uit het verleden is een opsomming van zijn eigen geschiedenis.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten