1 augustus 2010

Vruchtbare tijd!

De Dwergklauwkikkers (Hymenochirus boettgeri)  hebben eitjes afgezet in de regenton in de tuin, zo'n 80 tal stuks. Had ze er drie dagen geleden ingezet vanuit hun aquarium en prijs dus, paringen en bevruchte eitjes. Op de foto is duidelijk het gelatine omhulsel te zien (zal de eerste voeding (eiwitten) zijn voor de larven). Ook zijn de eitjes zo gedraaid dat de witte zijde naar boven is gericht, dit om zoveel mogelijk warmte op te vangen voor de ontwikkeling.
 Klik hier om hun kwaakgeluid te horen.

Ook de Bijtjes (Brachygobius xanthozonus) zijn in paarstemming, dit is nu duidelijk te zien aan de kleur van dit mannetje. Hun gele kleur is nu veel intenser en verdedigen hun territorium fel tegen soortgenoten die te dicht in de buurt van hun 'buisje' komen. Dit buisje gaat het mannetje gebruiken om een vrouwtje in te lokken om te paren.

Ook de volgende visjes Boraras maculata en Boraras brigittae zijn mooi aan het uitgroeien en hopelijk krijgen we hier ook eitjes van maar......

De kweek met Boraras maculata is niet eenvoudig, maar doenbaar. Het kweekwater moet kiemvrij en zuur zijn met niet meer dan 2,5 DH en een pH van 5 tot maximaal 6. De temperatuur moet opgevoerd worden tot 28 en zelfs 30 °C.
Boraras brigittae
Boraras maculata

2 opmerkingen:

  1. hoe doe je het Swake jij bent een echte vissen en een kikker fluisteraar

    grtj Rit

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Weer goe bezig!
    En zoals steeds, prachtige foto's

    BeantwoordenVerwijderen