16 augustus 2010

Rossi tekent contract voor twee jaar bij Ducati

Valentino Rossi zal de komende twee jaar voor Ducati rijden. Dat maakte de Italiaanse renstal zondag bekend, nadat de 31-jarige Italiaan eerder op de avond had laten weten te zullen vertrekken bij Yamaha. Bij Ducati is hij de opvolger van Casey Stoner, die naar Honda zal vertrekken.

“We zijn erg blij dat we kunnen bekendmaken dat Valentino vanaf 2011 voor ons zal rijden”, vertelde Gabriele del Torchio, president van de Ducati Motor Holdinh. “Hij is een voorbeeld van een groot talent en dat hij nu voor een Italiaans bedrijf rijdt, moet wel een recept voor succes zijn. Beide partijen zijn erg sterk en gepassioneerd, en kennen de belangrijkste ingrediënten voor succes: technologie, ontwerp en sportiviteit.”

Zolang Rossi nog voor Yamaha rijdt, zal Ducati hem als concurrent blijven zien. “Tot en met Valencia blijft hij gewoon een tegenstander”, zei algemeen directeur Filippo Preziosi. “Hij is echter wel een speciale tegenstander, die onze overwinningen altijd meer glans heeft gegeven. Zodra hij voor Ducati rijdt, zullen we echter op elk detail samenwerken en een machine ontwikkelinen waarmee hij zijn enorme talent kan tonen. Om met Valentino samen te werken is voor iedereen spannend, en we zijn blij dat wij die kans volgend jaar krijgen.”

Geen opmerkingen:

Een reactie posten