15 mei 2012

CARL DE KEYZER STELT "MOMENTS BEFORE THE FLOOD" VOOR
Op Oostende Oosteroever stelt Carl de Keyzer de fotoreeks ‘Moments before the Flood’ tentoon: 105 monumentale foto’s over de mogelijk desastreuze gevolgen van de opwarming van de aarde. Naast de tentoonstelling, die op 17 mei de deuren opent, is er ook het gelijknamige fotoboek.


Carl De Keyzer is een van de vier Belgische Magnumfotografen. Hij is lid sinds 1990. ‘Moments before the Flood’ is al zijn elfde fotoboek; het eerste –‘Oogspanning’- verscheen in 1982. In 1987 werd hij internationaal opgemerkt door zijn project ‘India’, het resultaat van vijf maanden door het land te reizen. Daarna volgden –om er enkele te noemen- ‘Homo Sovieticus’ (1989), over de Sovjet-Unie in de jaren voor de glasnost en de perestrojka, ‘God Inc’ (1992), over godsdienstbeleving en nationalisme in de Verenigde Staten, en ‘Unvarnished’(2004), over jonge delinquenten in Belgische jeugdgevangenissen.
De Keyzer noemt ‘Moments before the Flood’ in zekere zin het afsluitstuk van zijn voorgaande werk : “Bijna al mijn projecten gaan over een vorm van machteloosheid. Dit gaat over de ultieme vorm van machteloosheid. De natuur is de ultieme macht, waartegen wij niets kunnen beginnen.”

 [Expo Carl De Keyzer: Moments before the Flood, van 17 mei tot 26 augustus, Maritieme Site, Slipwaykaai 4, Oostende (Oosteroever)
Het boek ‘Moments before the Flood’ van Carl De Keyzer is uitgegeven door Lannoo en ligt vanaf dinsdag 15 mei in de boekhandel.]
De kust is het vraagteken van het vasteland

Geen opmerkingen:

Een reactie posten