17 mei 2012

Hermès ontwerpt een Leica-fototoestel

Limited Edition Hermes
Leica, de Duitse producent van fotografische apparatuur, brengt een gelimiteerde editie fototoestellen uit in samenwerking met het Franse modehuis Hermès.
Het fototoestel, de Leica M9-P ‘Edition Hermès' is ontworpen door Jean-Louis Dumas, de voormalige directeur van het Franse modehuis, en werd voorgesteld in Berlijn. Voor de derde keer ging Leica de samenwerking aan met Hermès. In 2003 bracht de samenwerking de Leica MP voort en in 2009 kwam de Leica M7 op de markt.

Jean-Louis Dumas ontwierp niet alleen het luxefototoestel, maar ook de bijpassende cameratas. Bovendien brengt Dumas een boek uit met zijn persoonlijke zwart-witfoto’s. Elke camera krijgt de vermelding ‘one of XXX’ mee.
De eerste set, die in mei te verkrijgen zal zijn, bevat de Leica M9-P ‘Edition Hermès' en een aparte lens. Slechts 300 van deze sets zullen op de markt verschijnen. De tweede set bevat drie lenzen, de camertas en het fotoboek en ligt vanaf juni in de winkels. Van deze tweede set zullen slechts 100 exemplaren beschikbaar zijn.

De 300 Edition Hermès verkrijgbaar vanaf juni voor $ 25.000, terwijl de 100 Edition Hermès " (nog meer exclusief) - deze modellen zullen beschikbaar zijn in juli voor, ahum, $ 50.000 (dat is vijftigduizend, voor het geval je verondersteld dat het een type fout is).


Geen opmerkingen:

Een reactie posten