29 maart 2013

DE ZOO achter de schermen


Het wordt een verhaal van een dierentuin in verandering. De ZOO, de vijfde oudste van Europa, is in 170 jaar tijd geëvolueerd van een postzegelverzameling midden in de stad naar een tuin met grotere dierenverblijven die meerdere soorten herbergen. Een plek waar exotisme en verwondering voor onze bezoekers centraal staan, maar ook het wetenschappelijk onderzoek en de kweekprogramma’s. 

Op naar de ZOO van morgen!

“De ZOO: achter de schermen” volgt het intensieve proces van vernieuwingen van dichtbij op. Dit is complex proces waarbij de grandeur van het verleden wordt hersteld, rekening houdend met alle relevante inzichten van vandaag: o.m. grotere dierenverblijven met meerdere soorten en een sterkere beleving voor de bezoekers. Een huzarenstukje in een zoo met duizenden dieren en een miljoen bezoekers per jaar! 
 
Mensen uit 72 verschillende beroepen werken er elke dag samen om alles tot een goed einde te brengen. De vernieuwing van de zoo is immers niet alleen een verhaal van dieren en mensen, maar ook van mensen onderling: van verzorgers, biologen, wetenschappers en projectmanagers tot techniekers, tuinmannen, verkopers, persmensen en marketeers.
 
Met dit tv-programma geven we u een unieke blik op de onzichtbare en onverwachte verhalen die zich achter de schermen afspelen om de zoo van morgen gestalte te geven.DE ZOO achter de schermen, vanaf 31 maart elke zondag om 20u op Eén. 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten