8 maart 2013

Opstarten van een aquarium.

Voor het beste resultaat en de beste waterkwaliteit de eerste 2 maanden wekelijks minimaal 30% tot 50% van uw aquariumwater verversen. Na ongeveer twee maanden is uw aquarium klaar voor de eerste bewoners.

 Heeft u aquariumwater gebruikt uit een reeds goed functionerend aquarium? Dan kunt u na 1 maand uw vissen en andere levende have overzetten.

Tropische Lateriet (vergelijkbaar met FRK of Franse rode klei) is een bodemmateriaal waar de planten ook in de natuur op zouden groeien. Lateriet is bijzonder goed in staat voedingsstoffen en sporenelementen uit het water op te nemen en in nuttige en bruikbare vorm aan de planten af te geven.

Lateriet is een materiaal dat erg rijk aan ijzer is. IJzer is een van de belangrijkste sporenelementen voor planten en bindt bovendien fosfaten uit het water, welke anders de groei van algen kunnen bevorderen. Samen met Leem is dit een erg goede basis voor een voedingsbodem in het aquarium.
Strooi een dun laagje lateriet bij het opstarten van uw aquarium over de bodem, voordat u de bovenste bodemlaag erin doet. Als stelregel kunt u aanhouden dat 100 gram voldoende is voor een aquarium van 100 liter.

Eventueel kunt u ook lateriet mengen met leem en hier kleibolletjes mee maken om deze een paar keer per jaar in de bodem te stoppen bij planten die hun voeding voornamelijk via de wortels binnen krijgen.


 U kunt door de leem, voor u dit tot balletjes draait, vloeibare aquariummeststof kneden. Zo vergroot u de bemestingscapaciteit nog een stuk. 
Vroeger verwerkten de oude rotten in het vak zelfs een gedroogde konijnenkeutel in het leemballetje en, naar zij beweren, hadden ze "chique" planten. Ook is het mogelijk om kleibolletjesmix te kopen. 

meer weten klik HIER


Pomp 1=======05ml PO4================12:30
Pomp 2=======15ml KNO3===============12:20
Pomp 3=======10ml Easylife Profito========13:00
Pomp 4=======15ml Easylife Carbo=========12:00

Geen opmerkingen:

Een reactie posten