15 maart 2009

Antwerpen wereldwijd tweede beste stad om te leven

De hoogste levenskwaliteit ter wereld in een stad is te vinden in Kopenhagen, gevolgd door Antwerpen, Brussel en Bern, blijkt uit een onderzoek van ECA International dat 1.800 medewerkers ondervroeg die in het buitenland tewerkgesteld zijn.
Kopenhagen blijft top
Kopenhagen stond in 2008 ook al op één. Antwerpen en Brussel rukten op naar de top 3 vanuit een gedeelde vijfde plaats. De volledige lijst telt 254 steden. De hele top 20 is Europees. Kaboel en Bagdad scoren het slechtst voor levens- en arbeidsomstandigheden.

De medewerkers van ECA beoordeelden alle steden op een aantal criteria, waaronder infrastructuur, klimaat, integratiemogelijkheden, toegang tot zorg, luchtkwaliteit, openbare diensten, vrije tijd, sociaal leven, huisvesting, politieke spanningen, veiligheid... ECA hanteert de jaarlijkse rangschikking om te bepalen hoeveel schadevergoeding kan worden uitgekeerd aan expats en hun familie ter compensatie van integratieproblemen. Volgens ECA keren zeven op de tien bedrijven zo'n premies uit aan hun personeel in het buitenland.ECA, met hoofdkantoor in Londen, is actief in het beheer en de ondersteuning voor personeel in de hele wereld. (belga/vsv)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten