15 maart 2009

Nikon Press Photo Awards


PERSBERICHT
Brussel, 12 maart 2009Nikon Belux maakte vandaag tijdens de officiële prijsuitreiking van de Nikon Press Photo
Awards in het FotoMuseum van Antwerpen de winnaars bekend van deze prestigieuze wedstrijd die als doel heeft om één maal per jaar de mooiste of meest originele persfoto’s, van Belgische of in België verblijvende persfotografen, te bekronen.
Vier categorieën en twee hoofdprijzen
De Nikon Press Photo Awards richten zich naar professionele persfotografen die in het bezit zijn van een officiële perskaart, of die de professionele beoefening van dit vak kunnen aantonen via een commerciële publicatie. De deelnemers mogen maximum tien verschillende foto’s laten meedingen in vier verschillende categorieën.

Deze zijn: Sport, Nieuws, Verhalen en Portret.
De jury – bestaande uit vertegenwoordigers van Nikon, het FotoMuseum van Antwerpen, Le Musée de la Photographie van Charleroi en een internationaal gerenommeerd fotograaf –selecteerde uit alle ingezonden foto’s de beste beelden in elke categorie, met een onderverdeling in twee leeftijdsgroepen.
In de jury zetelde dit jaar als internationaal gerenommeerd fotograaf de Belg Carl De Keyzer. www.carldekeyzer.be

Uit deze acht laureaten ontvangt één deelnemer uit de groep jonger dan dertig jaar de Promising Young Photographer Award. Uit de laureaten ouder dan dertig jaar wordt de Nikon Press Photo Award toegekend.
And the winners are...
Naar jaarlijkse gewoonte selecteert Nikon twee winnaars uit acht laureaten. In de leeftijdsgroep van deelnemers, onder dertig jaar merkte de jury volgende fotografen op:
• Sport: Jorge Dirckx
• Nieuws: Jan de Meuleneir
• Verhalen: Jimmy Kets
• Portret: Dirk Waem
Uit deze vier opmerkelijke inzendingen selecteerde de jury Jimmy Kets als winnaar van de Promising Young http://jimmykets.wordpress.com/

Geen opmerkingen:

Een reactie posten