14 april 2010

Photoshop CS5 maakt retoucheren kinderwerk


Adobe heeft een nieuwe versie uit van Photoshop, CS5, en die brengt ongelooflijk prachtige mogelijkheden voor fotograaf, artiest, designer. Wij vatten het overzicht samen dat wij vonden bij CNet:
- Automatische lens correctie; daardoor wordt vervorming van het beeld gemakkelijker te corrigeren.
- Betere ondersteuning voor HDR fotografie (high dynamic range) waardoor je afbeeldingen met verschillende belichting kan combineren en zelf bepalen hoe het resultaat er moet uitzien.
- Uitvulling die rekening houdt met de content. Met andere woorden (en hier wordt het heel interessant!): je kan een bepaald object uit een afbeelding wissen, en de software zal automatisch de achtergrond naadloos weer aanvullen. Deze tool kan ook de naad wegwerken wanneer men van verschillende foto's een panorama maakt.
- Het selecteren wordt ook beter, waardoor je gemakkelijker onderwerpen kan isoleren uit hun achtergrond, zelfs bij meer gecombineerde onderdelen zoals het haar van een persoon.
- Ook knap is "puppet". Daarbij kan je in een bepaald object controlepunten, scharnieren als het ware, bepalen, en daarna die "puppet" bewegen laten bewegen.

Een uitgebreide bespreking vind je bij CNet, en bij Adobe zelf vind je enkele filmpjes die alles demonstreren.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten