8 april 2010

Zijn 10.000 albums genoeg voor jou?

Voor ons, en wellicht voor vele andere internauten, lijken 1.000 fotoalbums al meer dan genoeg. Hoeveel foto's kan je maken in je leven, en zijn die allemaal wel de moeite waard om te bewaren?

Maar voor wie echt met fotografie bezig is, kunnen die duizend albums inderdaad wel wat weinig zijn. Stel dat je een album per dag maakt, en je bent al 3 jaar bezig met Picasa; dan zit je nu inderdaad aan je limiet.
Voor deze fotofanaten is er dan ook het heuglijke bericht dat Google aankondigt dat de limiet van 1.000 albums opgetrokken is naar 10.000. Zo kan onze ijverige fotograaf, met zijn album per dag, wel 30 jaar voort.
Maar hoe zit het dan met het bekijken van die albums? Want 10.000 albums laden is toch wel iets teveel van het goede - hoe lang zou het niet duren eer de pagina geladen is?! Wel, je zal gewoon, net als vroeger, op de startpagina 100 albums zien staan. Heb je meer dan 100 albums, dan vind je onderaan de pagina twee links, die het mogelijk maken om de rest van de albums te laden.
Functies van Picasa 3.6

Geen opmerkingen:

Een reactie posten