5 oktober 2008

Celestichthys margaritatus

Augustus 2006, Myanmar voormalige Birma, op een hoogte van 1040 meter boven de zeespiegel nabij het Lake Inlé wordt in één van de vele zwaar begroeide poeltjes een klein visje ontdekt.

Dit visje zou aquarianen over de hele wereld in de daarop volgende maanden in de ban houden. Toen het visje eenmaal in de aquariumwinkels zwom ontstond er een echt run op dit prachtige visje, dit was zelfs zo er dat ze telkens uitverkocht waren.
Begin 2007 ontdekte men dat het leefgebied van de visjes dusdanig beschadigd was dat men vreesde dat het leefgebied onherstelbaar zou zijn en hierdoor gevaar zou lopen. De vis is tolerant betreft de waterwaardes. De bak moet goed ingericht worden met planten, zodat de vis zich kan verbergen dit omdat hij af en toe nog best schuw is. De vis kan verder voorkomen onder deze namen: Danio Galaxy, Microrasbora sp. Galaxy. Microbora Galaxy.






















Temperatuur: 20 – 25 Graden Celsius
Ph: 7.5Gh: 3 - 10
Waterlaag: Middelste
Waterstroming: Zwak tot matig stromend
Familie: Cyprinidae
Herkomst: South East Asia
Lengte vd vis: Tot 2 cm
Min. Lengte aquarium: 40 cm

http://en.wikipedia.org/wiki/Inle_Lake

4 opmerkingen:

  1. Worden natuurlijk verwend met de nodige kennis door de eigenaar, maar moet er eens een volledige fotoshoot van maken.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. ik zou dat visje ook wel eens willen bekijken op een prof.genomen foto genomen door de eigenaar van het visje en geen gsm foto hé

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Dat zal geen probleem zijn denk ik?
    Heb 'zijn toestel' al eens mogen vasthouden. En dat is dus een droom van elke man!

    BeantwoordenVerwijderen