21 november 2009

Nikon D700

Sinds Nikon is opgericht in 1917 is ze nooit op zoek gegaan naar technische innovaties, maar naar gebruiksgemak en kwaliteit, want sommige revolutionaire technologie leeft maar een korte tijd. Wat nog steeds wordt geproduceerd door Nikon zijn microscopen, verrekijkers en Nikon Camera’s. Betrouwbaar, lang levend, en dit zijn meer dan een beloftes. Het is onderdeel van de Nikon huisfilosofie.
Full frame-sensoren hebben een oppervlak dat qua grootte overeenkomt met dat van een kleinbeeldnegatief, dus ongeveer 24 x 36 mm. Vergelijk dat maar eens met het formaat van de sensor in digitale compacts (7,2 x 5,3 mm of 8,8 x 6,5 mm) en dat in de populaire digitale reflexen (23,7 x 15,7 mm, ook wel APS-C formaat genoemd). Grotere sensoren bieden niet alleen de mogelijkheid om hogere resoluties (grotere pixelaantallen) te realiseren, maar ook om te komen tot foto's met minder ruis, een beter dynamisch bereik (minder dichtgelopen schaduwen) en betere kleurweergave. Daarnaast hebben camera's met een full frame sensor het voordeel dat aangesloten objectieven het brandpuntsbereik bieden dat op de lenzen staat vermeld. Met andere woorden, er geldt geen verlengingsfactor meer.

Nikon heeft met de D700 een werkelijk schitterende camera op de markt gebracht, die nieuwe maatstaven neerzet en veel zal betekenen voor de ontwikkeling van het full frame-segment. Gezien de prijs zal lang niet iedereen de stap nu al nemen, maar op termijn zal de ambitieuze hobbyist een dergelijke full frame camera niet kunnen negeren.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten