30 november 2009

Grootste motor ter wereld


De Amerikanen hebben al vaker de klassieke motorwetten getart met hun eigen creaties. De Boss Hoss met een V8- blok is hier het bekendste voorbeeld van.
De Gunbus 410 van de Duitser Clemens Leonhardt heeft de Boss Hoss nu tot een veredelde kinderfiets gedegradeerd. Het Duitse monster is 3,47 meter lang en voorzien van een 6,5 liter V-Twin.
Hij is binnenkort te koop vanaf 195.000 euro en heeft een topsnelheid van 250 km/u.

Nieuwe Micro Nikkor 85mm f/3.5G ED VR

Nikon AF-S DX Micro NIKKOR 85mm f/3.5G ED VR – prijs en beschikbaarheid

De Nikon AF-S DX Micro NIKKOR 85mm f/3.5G ED VR is nog voor Sinterklaas en de Kerst verkrijgbaar (4 december). De verwachte verkoopadviesprijs bedraagt 599 euro.
Een week eerder, op 27 november, komt de nieuwe Nikon D3S op de markt. De adviesprijs van deze spiegelreflexcamera zal rond de 5.399 euro liggen.

28 november 2009

18e OLDTIMERBEURS - MC de Vetfrakken


Zaterdag 12 december

is er onze 18° Oldtimerbeurs voor Oude Motoren en Wisselstukken pré 75
Van 9 tot 17 uur!!
MC DE VETFRAKKEN VZW - RANST

WAAR : Domein "Het Loo" Bistweg in Ranst
3000m²

Meer info : www punt vetfrakken punt be
oldtimerbeurs punt vetfrakken punt be
oldtimerbeurs apeteken vetfrakken punt be

27 november 2009


"Karel De Gucht Europees commissaris van Handel"

Karel De Gucht wordt Europees commissaris van Handel in de toekomstige Europese Commissie die begin 2010 aantreedt. Dat heeft een diplomatieke bron vandaag aan het Franse persbureau AFP gezegd. De gewezen Belgische minister van Buitenlandse Zaken werd in de vooravond door voorzitter José Manuel Barroso van de Commissie ontvangen. Die bood hem de post aan en De Gucht heeft het aanbod aanvaard, aldus dezelfde bron. De officiële bekendmaking volgt mogelijk morgen. (belga/svm)

26 november 2009

nogmaals licht


LED it be!
LED staat in de spotlights. Als duurzaam alternatief voor 'gewone' verlichting kunnen we met nieuwe LED technologie onze ecologische voetafdruk aanzienlijk verminderen en het energieverbruik en de CO2 uitstoot spectaculair verlagen. In het licht van maatschappelijk verantwoord ondernemen een enorme stap voorwaarts. LED betekent bovendien een aanzienlijke verlichting op menig projectbudget.

Led TL T5 SMD
Uitstekende vervanger voor de T5 TL met een hoog rendement en een laag energie verbruik

Features
Lage elektromagnetische straling
Constant lichtniveau
Milieuvriendelijk
Geen UV of IR straling
Mooi design
Lange levensduur

Specificaties
Hoge lichtopbrengst
Duurzaam
Luchtvochtigheid: 10% - 95%
Lichtdoorlaat: > 98%
Kleurweergave (CRI): >84 Ra
Afmeting: 16 x 1163 mm
Garantie: 2 jaar

Technische specificaties
Behuizing
aluminium
Temperatuur
-40° C ~ 60° C
Certificaat
CE RoHS
Levensduur
30.000 - 50.000 uur
Lichtbron
60 LED SMD
Lichtkleur
warmwit wit
Voltage
65-165 AC 165-265 AC 50-60 Hz
Wattage
18 W
Lampvoet
T5
Cos phi
>0,85
Helderheid
1500 lumen
Stralingshoek
120°

Toon dealers


Download productblad

Erotic Visions van Manfred Baumann

Manfred Baumann heeft al sterren als John Malkovich, Bruce Willis en Juliette Lewis geportretteerd, maar de Oostenrijkse fotograaf bewijst met zijn nieuwste boek 'Erotic Visions' ook een meester in naaktfotografie te zijn. Baumann liet zich voor het boek inspireren door zijn grootvader, die tijdens WO II als oorlogscorrespondent werkte. Als weinig anderen verstaat Baumann de kunst om de mooiste vrouwen erotisch in beeld te brengen, hun uitstraling en knappe looks te onderstrepen en zo een verhaal te vertellen. Het boek telt 160 pagina's. Meer foto's vind je op de site van Baumann.

compactcamera met een ingebouwde projector
Nikon COOLPIX S1000pj
De eerste compactcamera ter wereld met een ingebouwde projector, waarmee u uw foto's of filmclips op een leuke manier met anderen kunt delen zonder dat u de camera moet aansluiten op een tv of computer. Zeer eenvoudig te bedienen: u hoeft enkel op een knop te drukken om uw favoriete beelden te projecteren op een effen oppervlak, zoals een muur voor een presentatie of het plafond voor een verhaaltje voor het slapengaan. In combinatie met een platte body die u gemakkelijk overal mee naartoe kunt nemen en een groot aantal automatische functies waarmee u moeiteloos prachtige beelden kunt vastleggen, is het leuker dan ooit om uw verhalen te delen met familie en vrienden, waar u ook naartoe gaat.

De COOLPIX S1000pj: een baanbrekende manier om dierbare momenten te delen.

Deze camera is verkrijgbaar in zwart en warm zilver.
Ingebouwde projector
Automatische onderwerpselectie
Intelligent portretsysteem – met functie voor huidverzachting
NIKKOR-groothoekobjectief met 5x zoom

25 november 2009

"Karikatuur van bestuur op hoogste niveau"

"Het is zijn laatste kans"
Het scenario met Dehaene geeft Leterme de kans om er rustig aan te beginnen, is de analyse van Yves Desmet in De Morgen. Dehaene moet pas in het voorjaar met een voorstel komen. En pas dan zal Leterme moeten bewijzen dat hij inmiddels over het diplomatieke talent en de politieke moed beschikt om dat voorstel erdoor te krijgen in zijn regering. Het is zijn laatste kans.
"Geen weg terug"
Ook voor Het Laatste Nieuws is Leterme aan zijn laatste kans toe. Onder geen enkele andere politicus zijn ooit zoveel eieren gelegd. Geen enkele premier heeft ooit een ander de kastanjes uit het vuur laten halen. En hij zal het zelf moeten doen, stelt Luc Van der Kelen. Een premier van formaat doet wat hij moet doen, hij laat de gevaarlijke dossiers niet aan een ander. De deadline voor BHV staat nu vast. Met Pasen komt het moment van de waarheid. Er is geen weg terug.
"Vlamingen passen maar beter op"
De oude krokodillen, figuren die al minstens drie decennia aan de top van de Belgische politiek meedraaien, maken nog steeds het mooie weer in de Wetstraat, stelt Gazet Van Antwerpen vast. Het zijn hun eigen luizen die nu bijten, en is het niet meer dan normaal dat zij verantwoordelijk worden gesteld voor het opkuisen van hun eigen rommeltje? Jean-Luc Dehaene krijgt wel krediet. Maar Paul Geudens waarschuwt: voor Dehaene heiligt het doel de middelen. En het belangrijkste doel vandaag is dat de regering verder kan, want er komt een Europees voorzitterschap aan en er zijn nog altijd de gevolgen van de crisis. De Vlamingen passen dus maar beter goed op hun 35 BHV-gemeenten; of ze zijn ze kwijt zonder dat ze het zelf beseffen.
"Een dubbele crisis?"
Staan we nu dichter bij een oplossing voor Brussel-Halle-Vilvoorde, vraagt Het Belang van Limburg zich af. Eric Donckier ziet alleszins een groot probleem met de Vlaamse regering. Want de Franstaligen willen compensaties voor de splitsing van BHV, en een van die mogelijke compensaties is de benoeming van de drie burgemeesters in de rand. Het ligt geenszins voor de hand dat de Vlaamse regering daarin wil meegaan. Regeringspartij N-VA zegt alvast neen. Mogelijk zitten we dus begin volgend jaar met een dubbele crisis, één in de Vlaamse regering en één in de federale.

23 november 2009

BigShot, een serieuze digitale zelfbouw camera voor kinderen


Wat is er leuker dan fotograferen? Zelf een camera bouwen en daarmee fotograferen! Onder dat motto is de website BigShotCamera.org opgezet. De BigShot is een camera die als bouwpakket wordt geleverd en die door kinderen (!) in elkaar gezet dient te worden zodat ze er vanaf het bouwen tot het uitprinten van de foto's plezier van hebben. Een uniek project waarvan we hopen dat het snel naar Euro . . . lees verder.

Maak van je aquarium een eyecatcher??????


Wie zei er ook weer dat een aquarium best in een hoekje wordt weggeduwd? Producent BiOrb zorgde ervoor dat je je Tv al snel zal willen inruilen voor een van hun aquariums.
We geven het toe, de meeste visaquariums zijn niet erg stijlvol. Ofwel kies je voor een ouderwetse bokaal en krijg je Gaia op je dak. Ofwel ga je voor een grootse tank met zwart metalen randen en verpest je je gehele interieur. Daar had ook het visliefhebbende bedrijf BiOrb oren naar. Zij ontwikkelden een hip aquarium dat beschikt over een uniek filtersysteem waardoor het water voortdurend proper blijft. Het ultratrendy design zorgt er dan weer voor dat niet alleen de vissen maar ook diens baasjes tevreden en blij zijn.

Foto: LoungeAvenue

Honda v4 History
22 november 2009

Neen, niks foefelare, niks trucare!

Liefhebbers van fotoshoptoestanden gaan hier even staan kwijlen.

Hier zie je échte foto's die helemaal niet bewerkt zijn. Een staaltje van wat nu bedrieglijk overkomt en tóch echt zo gefotografeerd is.
Klik op het beeld om meer toelichting te verkrijgen. Verbazingwekkend gewoon!
'The Writer' gemaakt van 6 ton staal, 1000 pond van hout, 200 liter verf en enkele honderden moeren en bouten

21 november 2009

Nikon D700

Sinds Nikon is opgericht in 1917 is ze nooit op zoek gegaan naar technische innovaties, maar naar gebruiksgemak en kwaliteit, want sommige revolutionaire technologie leeft maar een korte tijd. Wat nog steeds wordt geproduceerd door Nikon zijn microscopen, verrekijkers en Nikon Camera’s. Betrouwbaar, lang levend, en dit zijn meer dan een beloftes. Het is onderdeel van de Nikon huisfilosofie.
Full frame-sensoren hebben een oppervlak dat qua grootte overeenkomt met dat van een kleinbeeldnegatief, dus ongeveer 24 x 36 mm. Vergelijk dat maar eens met het formaat van de sensor in digitale compacts (7,2 x 5,3 mm of 8,8 x 6,5 mm) en dat in de populaire digitale reflexen (23,7 x 15,7 mm, ook wel APS-C formaat genoemd). Grotere sensoren bieden niet alleen de mogelijkheid om hogere resoluties (grotere pixelaantallen) te realiseren, maar ook om te komen tot foto's met minder ruis, een beter dynamisch bereik (minder dichtgelopen schaduwen) en betere kleurweergave. Daarnaast hebben camera's met een full frame sensor het voordeel dat aangesloten objectieven het brandpuntsbereik bieden dat op de lenzen staat vermeld. Met andere woorden, er geldt geen verlengingsfactor meer.

Nikon heeft met de D700 een werkelijk schitterende camera op de markt gebracht, die nieuwe maatstaven neerzet en veel zal betekenen voor de ontwikkeling van het full frame-segment. Gezien de prijs zal lang niet iedereen de stap nu al nemen, maar op termijn zal de ambitieuze hobbyist een dergelijke full frame camera niet kunnen negeren.

Schokbestendige Casio


De EX-G1 is de eerste uit Casio’s nieuwe serie Exilim G. Na het schokbestendige horloge, de G-SHOCK, en dito mobiele telefoon, de G'zOne, is het de beurt aan een fotocamera in zo'n stevig jasje. De EX-G1 is ontworpen voor avonturiers die in alle weersomstandigheden foto's willen maken. Het apparaat overleeft een val van 2,13 meter, kan tot 3 meter onder water gedurende 1 uur en is te gebruiken bij temperaturen tot -10 graden Celsius.

19 november 2009

Wat verdient Van Rompuy als president?

Herman Van Rompuy is de eerste Europese president van Europa. Met die nieuwe functie wordt ook zijn loonfiche opgesmukt.
De Europese regeringsleiders hadden dan toch geen lange onderhandelingsnacht nodig om de eerste Europese president aan te duiden. Nog voor het beslissende diner was begonnen, werd duidelijk dat er een concensus was over Herman Van Rompuy.
Voor de functie van Europees president is ook een aanzienlijk budget vrijgemaakt. Dat bedrag komt neer op 1,5 miljoen euro. Dat schrijft Vacature op basis van een document van het General Secretariat of the Council. Een deel daarvan gaat naar de wedde van de Europese president. Naar verwachting zou dat in de lijn liggen met de wedde van José Manuel Barroso, wat zou betekenen dat de Europees president ongeveer 350.000 euro per jaar zou verdienen. Binnen het budget van 1,5 miljoen euro worden ook de reis- en representatiekosten in rekening gebracht en andere zaken waar de Europese president recht op heeft.
21.875 euro netto per maand
Nu Van Rompuy het heeft gehaald als Europees president kan hij de komende 2,5 jaar rekenen op een wedde die bijna het dubbele is dan wat hij als premier van ons land krijgt. Op zijn jaarwedde van 350.000 euro betaalt de nieuwe president een Europese belasting van 25 procent. Daarmee zou zijn nettowedde uitkomen op 21.875 euro per maand. Ter vergelijking: in ons land krijgt Herman Van Rompuy een nettosalaris van 11.040 euro per maand. Als Kamervoorzitter was dat 15.931 euro.
Met een basisloon van 350.000 euro moet Van Rompuy overigens niet onder doen voor de president van de Verenigde Staten. Die krijgt een basiswedde van 400.000 dollar of 269.000 euro per jaar.

Mannen maken weeral plannen!


Schema's tekenen

LED voorschakelweerstand calculator

18 november 2009

Vrijstelling voor motorrijders bij rekeningrijden?

Als in ons land het rekeningrijden wordt ingevoerd, dan krijgen motorrijders mogelijk een vrijstelling en moeten ze dus niét betalen. De Motorcycle Action Group (MAG) ging daarvoor lobbyen bij de Vlaamse mobiliteitsminister, Hilde Crevits (CD&V). Die laat het onderzoeken. De MAG maakt de vergelijking met de regelgeving rond tolheffing. "In heel Europa geldt daarvoor hetzelfde principe", zegt voorzitter Erwin Steegmans.
"Motards moeten ofwel geen tol betalen, ofwel genieten ze een verlaagd tarief. Spijtig genoeg is België de uitzondering op de regel. In de Liefkenshoektunnel moeten motards vaak wel nog betalen. We willen een soortgelijke uitzondering vermijden als we hier effectief gaan rekeningrijden."

17 november 2009

En "De slimste mens ter wereld" wordt...?

Eén heeft de namen bekendgemaakt van de kandidaten die dit seizoen meedoen aan "De slimste mens ter wereld". Op maandag 7 december gaat de achtste editie van de televisiequiz van start. Filmregisseur Erik Van Looy zal voor de zevende keer de presentatie verzorgen.
De kandidaten in alfabetische volgorde
Luk Alloo - Ben Chikha Chokri - Maaike Cafmeyer - Ann De Bie - Karen Damen - Gilles De Bilde - Koen De Graeve - Linda De Win - Sabine Hagedoren - Wim Helsen - Jean-Michel Javaux - Filip Joos - Els Pynoo - Bruno Tobback - Youp van 't Hek - Lien Van De Kelder - Matthijs van Nieuwkerk - Erika Van Tielen - Joost Vandecasteele - Peter Vandermeersch - Bent Van Looy - Hilde Van Mieghem - Marc Van Ranst - Marcel Vanthilt - Sigrid Vinks - Tom Waes - Raf Walschaerts - Bruno Wyndaele

15 november 2009

Bewaak uw aquarium met iPhone of pc tijdens reizen.

De toekomst? (Doorgezonden door Michel.)
Van bijna overal kun je nu op afstand via monitoren aan uw aquarium met TankedCAM interactief controle uitvoeren via camera positie en monitor en zo uw pH en watertemperatuur controleren in het aquarium. U kunt zelfs op afstand je vissen voederen.

13 november 2009

Marco Melandri in actie: Test


Marco Melandri in actie op de GP Valencia Plaats TestSimoncelli en Melandri, San Carlo Honda Gresini in 2010 te Valencia Plaats GP Test

12 november 2009

Spiegelbeeld in het wateroppervlakte

Oppervlaktevissen zijn prachtige dieren om hun spiegelbeeld in het wateroppervlakte vast te leggen! En zonder bewerkingen met een beeldbewerker!!! Hier enkele foto's van de Vlindervis (Pantodon buchholzi) in hun aquarium hier thuis.Pantodon buchholzi

Nieuwe aanwinst: 06-11-2009
Synodontis nigriventris

Waarom stopt u met de verkoop van Windows XP?

We waarderen het zeer dat u zo gesteld bent op Windows XP. We hebben uw bewondering gezien op onze website, in e-mailberichten en via onafhankelijke verzoeken online. Onze technici werken er hard aan om innovatieve software te maken waarmee onze klanten verderkomen. Wij doen dit graag voor u.
De levensduur van elk Microsoft-product wordt zorgvuldig gepland, van de introductie tot het uit productie nemen. Windows XP vormt hierop geen uitzondering. We doen dit om ervoor te zorgen dat u altijd alles uit uw computer kunt halen wat erin zit. Ook willen we erop wijzen dat we niet zomaar de stekker uit Windows XP trekken. Hoewel Windows XP niet langer in winkels zal worden verkocht, zullen Microsoft en zijn partners nog maanden, zelfs jaren doorgaan met het bieden van technische ondersteuning voor Windows XP. Microsoft wil Windows XP zelfs blijven ondersteunen tot april 2014.
We zijn trots op Windows XP, een product waaraan honderden miljoenen mensen in de afgelopen acht jaar veel plezier hebben beleefd. Maar de technologie staat niet stil. En dat kunnen wij ook niet.

Haai bijt acht baby's uit buik andere haai in aquarium

Een zwangere haai heeft in een aquarium in Nieuw-Zeeland ongewild een keizersnede ondergaan. De haai bracht acht gezonde baby's ter wereld, nadat ze door een andere haai in haar buik was gebeten.
Dat leidde tot veel commotie onder de bezoekers van het aquarium.
De bezoekers waarschuwden medewerkers van het aquarium dat de babyhaaitjes uit de buik van moeder kwamen zwemmen.
De haai en de eerste vier kleintjes werden meteen in een aparte tank geplaatst, waarna nog eens vier gezonde haaitjes geboren werden. Ook de moeder maakt het goed.
Volgens een medewerker van het aquarium heeft de bijtende haai het leven van de kleintjes gered. De verzorgers wisten niet dat de haai zwanger was en zij zwom dus nog tussen haar soortgenoten. Na de bevalling zouden de baby's vermoedelijk snel opgegeten zijn door de andere haaien. Het komt vaker voor dat haaien elkaar bijten. Maar dat daardoor babyhaaien geboren worden, is volgens de verzorgers niet eerder voorgekomen.

'67 World Championship 500cc klasse


Deze machine behaalde het eerste ronde record in de Nederlandse TT in Assen in de '67 World Championship 500cc klasse.
Nederlandse TT winnaar. Rider: No.2 Mike Hailwood
Engine
Luchtgekoelde 4-st. Inline-4 DOHC 4-Valve Gear Train
Displacement: 499,6 cm3
Max.output: 85PS / 12.000 rpm
Max.snelheid.: meer dan 260 kmh
Gewicht: 151 kg (drooggewicht)
Transistor Ontsteking
6-Speed Transmission

11 november 200911 NOVEMBER - Herdenking einde Eerste Wereldoorlog

Wereld herdenkt einde Eerste Wereldoorlog.
Op diverse plaatsen in de wereld wordt vandaag stilgestaan bij het einde van de Eerste Wereldoorlog. Negentig jaar geleden, op 11 november 1918 om 11 uur, tekenden Duitsland en de Geallieerden de wapenstilstand in een treinwagon in het Noord-Franse Compiègne, waarmee een einde kwam aan vier jaar oorlog op een schaal die nooit eerder was vertoond.

10 november 2009

Goby Fish Articles

Goby Fish Articles
Breeding Peacock goby - A guide on how breed the peacock goby.
Breeding Tateurndina ocellicauda - A guide to breeding and caring for this species
Breeding the Bumblebee Goby - Brachygobius nunus - Keeping and breeding Bumblebee Goby
Dragon Goby - An Introduction to Dragon Gobies.
Mandarin Goby - An Introduction to the Mandarin goby
Mogurnda mogurnda - How to keep and breed a small fish found in northern Australia and in New Guinea.
Round Goby - An Introduction to the Round Goby.

Dani Pedrosa on the podium in Valencia

9 november 2009

Wetenschappers gaan koraal invriezen want "riffen vallen toch niet meer te redden"


Koraalriffen bedekken amper 0,25 procent van de oceaanbodems, maar huisvesten wel 25 procent van al het leven in de oceaan. Ze zijn de meest biodiverse plaatsen op onze planeet: nergens wonen meer en zoveel verschillende dieren. De jongste 35 jaar is sowieso al 25 procent van de koraalriffen verdwenen door destructieve vismethodes (ondermeer met dynamiet en cyanide) en door ongecontroleerd toerisme.

Om de koraalriffen te redden, mag het CO2-gehalte in onze atmosfeer immers niet hoger liggen dan 350 deeltjes per miljoen (ppm). Zelfs de meest drastische voorstellen die op tafel liggen voor de grote klimaatconferentie in Kopenhagen in december, voorzien 450 ppm.

Het belang van koraalriffen valt niet te onderschatten. Wat voor de meeste mensen een toeristische attractie is die amper 0,25 procent van de oceaanbodem bedekt, is in feite de voornaamste bron van eten, inkomen en bescherming tegen stormvloeden voor ongeveer 500 miljoen mensen.

Bijkomend probleem: als koraalriffen verdwijnen, stort de hele voedselpiramide van de oceanen in en betekent dat tout court het einde van alle commerciële visvangst.

Eén hectare koraalrif brengt vandaag de dag 1,2 miljoen euro per jaar op. Daarin niet alleen geld uit toerisme en duurzame visvangst, maar ook bijvoorbeeld geld dat de farma- en medische industrie uit de rijkdom van riffen haalt. Nogal wat revolutionaire geneesmiddelen die de jongste jaren op de markt kwamen, zijn te danken aan research in koraalriffen.

7 november 2009

MotoGP 2009 (laatste) VALENCIANA


Live op TV Zondag 7 november laatste race van 2009
VT4: 14.45-15.15 u.:Liveverslag van de Grote Prijs van Valencia
BBC 2: 13.30-15.00 u.

Valentino Rossi kroonde zich tijdens de vorige GP van Maleisië tot Wereldkampioen 2009.

Moto2 bikes

Moto2 bikes Moriwaki Moto2 bike Moto2 TSR6 bike Scot Racing Team Moto2 bike