7 januari 2010

Brusselse kunstenaar maakt donkerste schilderij ooit

De Brusselse kunstenaar Frederik De Wilde heeft met zijn schilderij 'Hostage', dat gemaakt is met het donkerste materiaal ooit, een wereldprimeur gescoord.

144 keer zwarter dan zwart

Het kunstwerk bestaat volgens De Wilde uit het donkerste materiaal ter wereld. Het materiaal is 144 keer zwarter dan zwart. "Zoals een atoomklok dé referentie is voor tijd, zo is dit de nieuwe referentie voor zwart", verklaart de kunstenaar.

Het nieuwe zwart werd 'De Wilde Zwart' gedoopt.

Nieuwe zonnepanelen

Het gebruikte materiaal vangt bijna al het licht op. "Het licht heeft een ticket om naar binnen te gaan maar niet naar buiten. Je zou met dit materiaal een nieuw type zonnepaneel kunnen maken met een hoger rendement. Dit is nog maar één van de praktische toepassingen", vertelt De Wilde. Het kunstwerk zelf bestaat uit een groter kader, bestaande uit gewoon zwart, met daarin een kader van zeven centimeter op zeven uit het nieuwe zwart.

Het is de eerste keer dat dit materiaal voor een groot publiek en in de kunstwereld wordt tentoongesteld. Je kan het vanaf 15 januari bekijken in de MediaRuimte, in de Lakensestraat in Brussel.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten