25 augustus 2012

Krachtige fotosuite met Photoshop-trekjes


Het gratis Photoscape is een krachtige fotosuite die je foto's van het RAW-formaat tot de pagina's van je fotoboek begeleidt. Met Nederlandstalige ondersteuning en nieuwe filters maakt dit programma zich nog geliefder op onze redactie.
Photoscape heeft niet de beste schermvastlegger en nee, Photoscape heeft niet de beste fotobewerker. Ook de batch editor, de viewer en de printfunctie zijn niet de uitgebreidste programma’s die je kunt vinden. Maar houd er wel rekening mee dat al deze onmisbare tools voor fotobewerking in één pakket zitten en allemaal gratis zijn.
Deze fotosuite heeft twee sterke punten: een ruim aanbod en een gebruiksvriendelijke interface. Alle eerder genoemde programma’s zijn via tabbladen op te roepen, of via het ronde menu in het hoofdvenster (dat ook als tabblad beschikbaar is). Een Explorer-venster zorgt ervoor dat je meteen je foto’s in het juiste onderdeel kunt slepen.
Zoals gezegd is Photoscape per onderdeel niet de uitgebreidste software. Maar bij elkaar opgeteld kom je een heel eind. Professionele fotografen zullen blij zijn met de RAW-conversietool en eigenaren van fotoboeken kunnen uit de voeten met de ingebouwde paginavuller voor het printen van mooie fotobladen. 
We zijn onder de indruk van de ruime verscheidenheid die je in dit handige Nederlandstalige programma kunt vinden. Dankzij ondersteuning voor het RAW2-formaat, een batch splitter-functie en een aantal nieuwe kwasten en effecten is beeldmanipulatie steeds beter mogelijk. Ook de fullscreenfunctie, betere samenwerking met Windows 7-bibliotheken en een licht verbeterde interface zijn welkome verbeteringen.
Tot slot heb je direct toegang tot een online hulpfunctie die je via handige video’s uitlegt hoe je elk onderdeel gebruikt.
Als je een veeleisende fotobewerker bent met een dozijn programma's op de harde schijf, kan het veelzijdige Photoscape je een hoop ruimte besparen. Je kunt de nieuwste versie van het programma hieronder downloaden, of bij onze collega's van ZDNet.
bron: ZDNet

Downloads

Extra beelden

Externe links


Geen opmerkingen:

Een reactie posten