8 augustus 2012

Overnachten in platenhoes Pink Floyd in Oostende

Links de bedden, rechts de originele cover

In Oostende wordt vanavond nabij Fort Napoleon een beroemde platenhoes van de legendarische band Pink Floyd tot leven gewekt. 150 bedden op het strand moeten de cover van het album "A momentary lapse of reason" uitbeelden. In de bedden wordt straks ook overnacht.
In Fort Napoleon loopt momenteel een overzichtsexpositie van de Britse designer Storm Thorgerson. Thorgerson ontwierp tal van albumhoezen voor onder meer de Belgische band Goose ("Synrise"), The Mars Volta, Led Zeppelin maar ook voor Pink Floyd.
De hoes van "A momentary lapse of reason" (1987) bracht organisator Jan Mortelmans op het idee om een setting te creëren op het strand van Oostende. "Met 150 bedden hebben we geprobeerd om de hoes te doen herleven", aldus Mortelmans. "Dat past uiteraard bij de lopende tentoonstelling." Voor de originele coverfoto werden 750 bedden uitgestald op het strand in Devon.
Daarnaast konden 150 mensen een nachtje in een van de bedden winnen. Zij krijgen morgenochtend ontbijt op het strand. Vanavond is er ook een klein optreden gepland en wordt een documentaire over de legendarische groep vertoond.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten