10 augustus 2012

Valentino Rossi verlaat Ducati !


De Italiaanse motorsportlegende Valentino Rossi verlaat eind dit seizoen Ducati en keert terug naar Yahama, het fabrieksteam waarmee hij tussen 2004 en 2010 vier wereldtitels in de MotoGP veroverde. Ducati maakte vandaag het vertrek van Rossi bekend. Yamaha kwam kort daarna met de mededeling dat de negenvoudige wereldkampioen in 2013 en 2014 weer zal racen voor het Japanse fabrieksteam.

Stugge Ducati
De 33-jarige 'Vale' keerde eind 2010 na zeven succesvolle jaren Yamaha de rug toe om zijn geluk te beproeven bij Ducati. De Italiaan wilde ook een wereldtitel veroveren op de machine van Italiaanse makelij. De afgelopen twee seizoenen bleek dat hij met de stugge Ducati niet goed overweg kon. Wat het team ook probeerde met de motor om aan de wensen van Rossi te voldoen, zeges bleven uit. Vorig seizoen eindigde hij zevende in het WK. Dit jaar bezet hij in de tussenstand de achtste plaats.

Jorge Lorenzo
Rossi wordt bij Yamaha herenigd met Jorge Lorenzo. De Spanjaard, die op weg is naar zijn tweede wereldtitel, heeft ook al bijgetekend bij het Japanse fabrieksteam. "We beschikken nu over het sterkst denkbare team dat voor de overwinningen kan gaan", zegt teambaas Lin Jarvis. Rossi en Lorenzo reden in 2008, 2009 en 2010 samen bij Yamaha. Toen Lorenzo in 2010 de wereldtitel veroverde, koos Rossi ervoor de overstap naar Ducati te maken.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten