1 januari 2013

Mannen maken plannen het BIO-(zand)filter


Wat lees ik op het internet:
"Het gebruik van Zandfilters voor aërobe bio-filtratie is niet een "nieuw"-concept, maar deze filters worden nog steeds niet veel gebruikt door aquariumhouders, en dat is jammer, vooral als het gaat om geavanceerde beplante aquariums. (Zandfilters behouden uw CO2).
Dit type filter biedt grote hoeveelheden oppervlak voor onovertroffen nitrificerende biofiltratie capaciteit, in feite als voorbeeld het model # 1500 VBio heeft een hogere bio capaciteit dan de huidige Aquariumfilters, waaronder Fluval FX5!" AZOO Fluidized BIO-(zand)filter opgehangen aan de zijkant van het aquarium.
AZOO Fluidized BIO-(zand)filter is nu in werking. 
BIO-(zand)filter in werking, hier zijn de twee lijnen die het max. en min. van het bewegend zand aangeven. Dit kan men regelen met de kraan op de uitlaatbuis.
BIO-(zand)filter regelkraan waterdebiet.

EIGENSCHAPPEN: 

1. AZOO Fluidized BIO-filter gebruikt zand als de media, die een 1000 
keer groter oppervlakte heeft dan hetzelfde volume van filterpijpjes. Het effect voor de vermeerdering van nitrificerende bacteriën is 5 keer groter dan een biofilter, 10 keer groter dan een spons filter. 

2. Met behulp van een pomp om het zand continu te bewegen verhoogt de zuurstof 

oplosbaarheid. 

3. Het rollend zand verhoogt bacteriën metabolisme. 

4. Voor het behandelen tot 500 liter water en alleen gebruik maken van een 1200 l / uur pomp.

5. Zal niet verstoppen en hoeft niet te worden gewassen. Men hoeft niet te veranderen van filter media en zo weinig onderhoud nodig. 

6. Stil, compact en draagbaar. 

7. Eenvoudige installatie. 

8. Een ingelopen filter kan worden gebruikt om een nieuw aquarium helpen het ecologische systeem snel op te starten. 

ALTIJD EEN VOORFILTER GEBRUIKEN !
Aquarium wervelbed filters bieden de meest efficiënte biologische filtratie die je kunt krijgen in een groot aquarium, en ze zijn zeer gemakkelijk te onderhouden. Aangedreven door een interne filter of een potfilter, die vervolgens een wervelbed filter drijft. Het mooie van deze methode is dat ze het water trager bewegen  dan bijvoorbeeld een nat-droog filter, maar veel efficiënter, en een mindere nitraat fabriek, en ze verplaatsen het water op een perfecte snelheid.

Een zwak punt voor ZandFilters (bij gebruik zonder potfilter, Biofilter of soortgelijke filter in het aquarium filtersysteem) is het toedienen aan chemische filtratie (kool, turf, etc.). Als chemische filtratie noodzakelijk is (zelfs in kleine hoeveelheden), dit kan echter worden overwonnen door een filterzak met koolstof gedrapeerd over of achter een voorfilter spons. 

TERUGSLAGKLEP: Houdt media op zijn plaats.
 REGELKLEP nr.: I4

Doe het zelf, een zandfilter bouwen Links:

DIY - Acrylic Fluidized Bed Filter
Fluidized Biological FilterGeen opmerkingen:

Een reactie posten