4 januari 2013

Planaria bestrijden!

Planaria, ook wel Dugesia gonocephala (driehoek kop platworm), zijn carnivoren en komen zowel in zout als in zoetwater voor. 
Ze geven de voorkeur aan kouder sterk stromend water, maar worden ook vaak aangetroffen in tropische aquaria.
 Meestal worden ze aan het aquarium toegevoegd via de aankoop van nieuwe dieren of planten, die vaak eitjes bij zich dragen van de planaria, maar ook via ‘ besmet’  water en levend of diepvriesvoer. 

Planaria zijn duidelijk zichtbaar. Ze hebben een gladde, slijmerige huid, en zijn plat (slakachtig). Een kenmerkende driehoek vormige of pijlpunt vormige kop. Als ze zich samentrekken zijn ze aanzienlijk korter en ronder. 
Ze bewegen zich voort door samentrekking van het lichaam, en het weer uitstrekken daarvan. Overdag verstoppen ze zich meestal onder planten en in de bodem, en zodra het gaat schemeren komen ze te voorschijn. 
Wanneer je planaria ontdekt in je aquarium, moet je deze zo snel mogelijk met de hand verwijderen, en aandacht gaan besteden aan het voedselaanbod.  Zo kunnen ze zich niet
 extreem  vermeerderen en houd je de populatie beperkt. 
Bij een overmatig voeraanbod vermeerderen de planaria zich enorm snel, en dan is de populatie niet meer te handhaven. 
De planaria laten de planten van het aquarium met rust, maar net vervelde garnalen en kreeften kunnen gedood worden. Het is zelfs mogelijk dat de gehele populatie uitgeroeid wordt.

Biomax No-planaria is speciaal samengesteld om uw aquarium van planaria te ontdoen. Planaria zijn witte platte wormen die groeien tot ongeveer 10 mm lang en eten vrijwel alles, behalve planten.
Verwijder koolstof uit het filter voorafgaand aan de behandeling en dien een dosis toe volgens aanwijzingen op de verpakking, let daarbij wel niet meer dan de dosis. 

Toepassing:
  • 1 Dag: 1 volle maatlepel voor 50 liter water. 
  • 2 Dag: 1 / 2 maatlepel voor 50 liter aquariumwater 
  • 3 Dag: 1 / 4 maatlepel voor 50 liter aquariumwater. Op de 2de dag is een daling van 2/3 Planaria waargenomen.
  • Hoeveelheid aanpassen aan liter inhoud. 
Na 72 uur (3 dagen) is de behandeling afgerond en ververs 50% van het water. Actieve kool gebruiken in je filter om alle resterende sporen van de behandeling te verwijderen.

Product Details;
  • Een vis, garnalen en planten vriendelijke behandeling voor het verwijderen van planaria. Niet van toepassing bij slakken Voor de veiligheid is dit "niet te gebruiken bij slakken", omdat niet alle soorten / groepen grondig kon worden getest. Er zijn testen gedaan met ongeveer 20 verschillende soorten slakken waarbij geen vreemde gevallen voor kwamen. 
  • Bevat Nut Palm Extract (Betelnootpalm het palm-extract)
  • Effectief in drie dagen.
  • Hier te koopGeen opmerkingen:

Een reactie posten