8 juli 2008

Kweekaquarium lijmen 200 liter-achterwand

De achterwand is in het aquarium gespoten met PUR. Opgelet deze wand kan niet verwijderd worden. Men moet ook de mogelijkheid hebben het aquarium op zijn verschillende kanten(vlak dus) neer te leggen waar men pur wil opspuiten!
Dit schuim zwelt dus op in volume en eens droog kan men het nog wel snijden maar is de ruwe structuur verdwenen wat dus niet de bedoeling is. Ook kan men probleemloos een stuk(ken) kienhout, hardhout en kurkschors hierin verwerken als het nog aan het opzwellen is. Ook zand en stenen kunnen we nu hierin verwerken. Verschillende dagen laten drogen is belangrijk omdat binnenin het schuim de structuur redelijk lang nat blijft. Dus geduld voor de volgende stap, het schilderen.
Het schilderen.
Eerst breng ik een grondlaag aan met de borstel een (donkere)kleur (groen, bruin, grijs en een gemengde kleur hiervan enz) naar keuze (aub NO PINK). als verf gebruik ik hiervoor Satijn op basis van Acryl. Weeral geduld en laten drogen na verschillende lagen verf de volgende stap, verf aanbrengen met spuitbus(sen). De verf die ik hiervoor gebruik zijn ook op basis van acryl. Hier kan men nu ook volgens zijn smaak gebruik maken van bruin, groen, zwart....En beste mensen weeral geduld natuurlijk, alles goed verluchten (geen lichtkap) en laten drogen (14 dagen).Geen opmerkingen:

Een reactie posten