31 december 2008

De Gazastrook?

Als de waarheid boven water komt dan staan de Palestijnen er niet goed voor want die zijn nooit een volk geweest in de geschiedenis.
Zelfs in 1948 sprak men nog niet over Palestijnen. Het zijn groepjes, veelal Arabieren die onder impuls van Yasser Arafat*= ("Mohammed Abdel Rahman Abdel Raouf Arafat Al Qudua Al Husseini"), zich Palestijnen zijn gaan noemen naar de Bijbelse regio "Filistia**". Dus wie pakt land van wie?

*Palestijns leider van de PLO
In de jaren '60 van de 20e eeuw wist Arafat de Palestijnse kwestie op de internationale agenda te krijgen. Vanuit zijn overkoepelende organisatie, de PLO , gaf hij leiding aan de Palestijnen. In 1970 werd hij door Koning Hoessein van Jordanië met krachtige hand het land uitgezet omdat de PLO een bedreiging werd voor de eenheid van Jordanië en een mislukte staatsgreep pleegde. Arafat verplaatste zijn hoofdzetel naar Beiroet in Libanon.
Vanuit Libanon zette hij de strijd voor de Palestijnse zaak voort. Syrië verhinderde dat Palestijnse guerrilla's vanuit Libanon via Syrië Jordanië binnenvielen. Hij maakte daarbij gebruik van geweld en terreur.

**Filistia werd het Koninkrijk der Filistijnen van ongeveer 3500 jaar geleden (de bijbelse naam Palestina is afgeleid van Palestina in het Latijn, die is afgeleid van Filistia) genoemd.
De naam Palestina werd gebruikt in de bijbel. De naam verwijst naar Hebreeuwse stammen die gevestigd waren in verschillende oorlogvoerende koninkrijken in Palestina.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten