21 december 2008

YouTube moet alle clips van Warner Music verwijderen

De Amerikaanse platenmaatschappij Warner Music Group heeft videowebsite YouTube bevolen alle filmpjes van haar artiesten te verwijderen. De onderhandelingen tussen de twee bedrijven zijn stopgezet. Honderdduizenden clips van de site te verdwijnen, schrijft De Telegraaf.
Compensatie
De besprekingen liepen vast omdat de platenmaatschappij een groter aandeel wilde van de verwachte opbrengsten. "We kunnen niet akkoord gaan met een deal waarin artiesten onvoldoende worden gecompenseerd voor de waarde die zij vertegenwoordigen", aldus Warner in een verklaring. Het is onbekend hoe groot het aandeel is dat Warner eiste. YouTube heeft nog niet gereageerd op de verklaring van Warner.
Google
Warner was in 2006 het eerste grote mediabedrijf dat onderhandelde met YouTube. De platenmaatschappij nam in dat jaar samen met branchegenoten Universal Music en Sony Music een klein belang in de populaire videosite. Kort daarop nam Google YouTube over. Warner Music geeft onder meer de muziek uit van Metallica, Red Hot Chili Peppers, REM en Radiohead. (bf)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten