10 december 2008

Stop met uw kerstinkopen: Jezus is geboren op 17 juni


Indien u al kerstinkopen hebt gedaan, kan u die gerust nog wat opzij leggen. Jezus is immers geboren op 17 juni en niet op 25 december. Dat hebben astronomen becijferd.


Sterrenhemel gereconstrueerd

De Australische wetenschapper Dave Reneke heeft met behulp van ingewikkelde software de sterrenhemel boven het Heilig Land gereconstrueerd zoals die er 2000 jaar geleden moet hebben uitgezien. Hij kwam tot de bevinding dat er daadwerkelijk een heldere ster boven Betlehem is verschenen. Dat zou evenwel op 17 juni gebeurd zijn. En dan nog wel twee jaar voor onze tijdrekening.


Venus en Jupiter

"Op dat tijdstip stonden Venus en Jupiter dicht bij elkaar, in zoverre dat zij aanleiding gaven tot een heldere lichtbaken in de hemel. Het is die baken die de Drie Koningen hebben gevolgd", aldus Dave Reneke."Ik wil het christelijke geloof niet op de helling zetten. Integendeel", vervolgt de wetenschapper. "25 december is een arbitraire datum. Ons onderzoek bevestigt dat in die periode effectief een helder object aan het spansel in het Oosten is verschenen".

Geen opmerkingen:

Een reactie posten