2 december 2008

De nieuwe Nikon D3x - Meet the boss




Vandaag lanceert Nikon met trots het nieuwe topmodel digitale spiegelreflexcamera: de D3x.
Meet the boss € 7828.39 (Vanafprijs)
De D3x beschikt over dezelfde betrouwbaarheid, bediening en duurzaamheid als de bekroonde D3, maar heeft een beeldsensor met een veel hogere resolutie en biedt daardoor een ongekende beeldkwaliteit. Dankzij de gloednieuwe CMOS-sensor van 24,5 MP is deze nieuwe camera uitstekend geschikt voor de meest uiteenlopende opnamesituaties, zowel in de studio als op locatie. Dit zal met name worden gewaardeerd door natuur-, studio- en modefotografen die geen enkele concessie willen doen.

De nieuwe norm
De D3x stelt een nieuwe norm op het gebied van hoge resolutie-fotografie met een spiegelreflexcamera, ongeacht of u fotografeert in de studio of buiten op locatie. De FX-formaat CMOS-sensor van 24,5 megapixels produceert beeldbestanden met zeer veel details en prachtige toongradaties en beschikt over een ISO-bereik van 100 tot 1600. De duurzame sluiter is gemaakt van Kevlar en koolstofvezel en dankzij het EXPEED-beeldverwerkingssysteem zijn opnamen van 5 bps (7 bps bij DX-uitsnede) mogelijk. Het geavanceerde systeem voor onderwerpherkenning biedt prachtige beelden en wordt ondersteund door Nikon’s veelgeprezen 51-punts AF-systeem, dat een grote dekking en afzonderlijk selecteerbare scherpstelpunten biedt. Selecteerbare beeldinstellingen stroomlijnen de beeldverwerking in de camera, waardoor u tijd bespaart tijdens de nabewerking. De high-definition 3-inch LCD-monitor ondersteunt twee livebeeldstanden en een HDMI-video-uitgang. De camera wordt beschermd door een robuuste, afgedichte body van aluminiumlegering.

Meet the family
Met de komst van de D3x bestaat de professionele line-up in het FX-sensor formaat nu uit 3 camera's te weten; D3x, D3 en D700.
D3x - de Studiocamera; hoogste resolutie en hoogste betrouwbaarheid
D3 - de Allroundcamera; hoogste snelheid en hoogste gevoeligheid
D700 - de Compacte Camera; hoogste veelzijdigheid en hoogste value for money

Geen opmerkingen:

Een reactie posten