10 oktober 2009

Castro: "Nobelprijs Obama is positieve maatregel"


De Cubaanse leider Fidel Castro heeft gezegd dat het een "positieve maatregel" was dat de Amerikaanse president Barack Obama de Nobelprijs voor de Vrede kreeg. Volgens hem was de toewijzing een kritiek op de "genocidale politiek" van velen van zijn voorgangers in het Witte Huis.

"Ik deel nog altijd niet de standpunten van die instelling, maar ik ben het mezelf verplicht om te erkennen dat het dit keer een positieve maatregel was", zei Castro in een column op de website cubadebate.cu. "Dat compenseert de mislukking van Obama in Kopenhagen, waar Rio de Janeiro en niet Chicago de Olympische Spelen van 2016 kreeg toegewezen. Daarop werd hij bekritiseerd door extreemrechtse tegenstanders.""Verscheidene personen vinden dat hij zo'n onderscheiding nog niet verdient", zei Castro.

"We willen in deze beslissing een kritiek zien, eerder dan een prijs voor de president van de Verenigde Staten, op de genocidale politiek van vele presidenten van het land. Ook is het een aansporing tot vrede en tot het zoeken naar oplossingen die moeten leiden tot het overleven van de menselijke soort."

Geen opmerkingen:

Een reactie posten