29 oktober 2009

Riccia is de verf, het aquarium het linnen, en u bent de kunstenaar!

De laatste jaren, is een populaire methode om riccia te gebruiken als mos op rotsen, hout, of enkel als achtergrond. De plant stelt weinig eisen aan de water samenstelling, slechts helder licht en de injectie van Co².
Het enige onderhoud is te dichte massa's uit te dunnen en het gaan drijven aan de oppervlakte te verhinderen. Op zich kan het geen kwaad, maar de oppervlakte is zeer snel overwoekerd.


Het vastmaken van Riccia fluitans:
Neem een pluk en spreid het gelijk uit, zonder de kleine planten bovenop elkaar te stapelen. Zet het vast het met nylon draad, (vislijn) of een nylon haarnet. Een katoenen draad zal verteren en Riccia zal dan aan de oppervlakte gaan drijven! Wanneer de Riccia fluitans zal gaan groeien, wordt de draad of haarnet overwoekerd. Riccia en javamos gemengd op een stuk kienhout voor mooie effecten behoort tot de mogelijkheden. Het Tapijt van Riccia kan worden gebruikt om een gebied van het substraat aan ronde rotsen vast te maken, of vlakke stukken lei, hout te behandelen. Met een beetje goede wil en fantasie leidt één element tot een gesorteerd of hellend substraat. Door zorgvuldig geplaatste rotsen en hout te gebruiken om een geleidelijke helling te creëren, geeft Riccia een sprookjesachtig effect. Een vlakke leisteen met Riccia fluitans is te gebruiken als voorgrond beplanting.

Gebruik een lang stuk kienhout of gelijkwaardig materiaal in de voorgrond.Een rots Riccia tussen een stuk begroeing met javamos geeft een scherp contrast in vormgeving van planten.
Zolang Riccia genoeg licht kan krijgen, kunt u Riccia op diverse niveaus van het aquarium gebruiken, waar u een tak of een rots kunt zetten.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten