27 oktober 2009

Mossen in het aquarium

Volgende info(link) doorgestuurd gekregen van Mast (bedankt maat), die weet dat ik met mossen bezig ben nu ik een aquarium (450 L) terug aan het opstarten ben. Foto's hiervan volgen nog wel.
Met het verzorgen van ongewervelde dieren, vooral de garnalen, zijn ook de mossen in de afgelopen jaren steeds interessanter geworden voor het aquarium. Ook viskwekers kunnen javamos (Vesicularia dubyana) waarderen, omdat sommige soorten er hun eieren in afleggen.
Over mossen is er nu ook meer informatie (AQUAMOSS). Op Aquanet.tv is er een video over het bezoek aan de heer Suzuki te zien in Japan. Een mossenfarm van bepaalde grootte en biedt een verscheidenheid van mossen in de hoogste kwaliteit.

Bitter Frederik schrijft in het tijdschrift -Aktuelle Süßwasserpraxis’ (Ausgabe 3/2008) und zeigt einige Bilder der kultivierten Moos auf beispielsweise Keramikfliesen oder Bambusrohren.

Op de foto, gemaakt door Frederik Bitter mossen welke beschikbaar zijn als ze worden gekweekt op een 'Tonröhrenbatterie'. Het beeld is van de Moosfarm van de heer Suzuki in Japan.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten