4 oktober 2009

Het creëren van een Waterval Illusie Onderwater !

Dit is een bijzonder interessante aquascape. Ik ben niet helemaal zeker hoe de ontwerper de illusie creëerde van een waterval, maar het kan zijn gedaan met zand of luchtbellen. Hoe dan ook, is het visuele belang van deze aquascape ongelooflijk.
Het is zo'n mooie tropische scène, met weelderige planten en mossen rond een open plek gevuld met grassen. De helling van de gehele aquascape voegt ook een dergelijke diepte aan de scène toe, die het maakt dat het veel groter lijkt dan het werkelijk is.
Dit is een dwarsdoorsnede van de 'waterval'.
Een buis en luchtsteentje blaast luchtbellen omhoog door een ruimte achter de muur, en als gevolg daarvan, trekt het water en de kleine zandkorrels (blauwe stippen) van een hellend reservoir (zo schuin dat de zwaartekracht het zand naar beneden laat lopen en in de bubbel stroom terechtkomt) tot de smalle ruimte.
Zodra de korrels aan de tweede opening komen, dwingt men dat zij in de tweede opening komen met het huidigewater en vallen terug naar beneden de voorkant van de muur terug in het onderste reservoir. Hier is een beeld van wat deze eruitziet voordat alle planten zijn toegevoegd:

Zoals u kunt zien, moet heel fijn zand gebruikt worden voor dit werk. Bovendien, waar het zand valt, wordt sterk beïnvloed door andere de stromingen in het aquarium, en het zal onvermijdelijk een deel buiten het reservoir vallen . Dit betekent dat dit niet het meest goede effect is voor dagelijks gebruik, zoals te gebruiken met een filter zal waarschijnlijk het vallende zand overal rondzweven in het aquarium. Ik weet zeker dat veel testen en aanpassen noodzakelijk zijn om het beste type zand dat geschikt is voor deze toepassing te vinden, en hoe groot de ruimte achter de muur het beste werkt. Hoe het zand wordt uitgeworpen uit de top van de bel kolom is waarschijnlijk ook een probleem dat veel aandacht en aanpassingen vereist.

Het is moeilijk te zeggen uit het diagram, maar de luchtbellen kolom ruimte moet waarschijnlijk uitstrekt worden tot boven de waterlijn. Dit dwingt het water getrokken door de luchtbellen de zand-uitwerping uitkomt in de opening. Anders zou het zand de stroom van bubbels blijven volgen en het water omhoogspuiten uit de top van de kolom (en u een rommelig vulkaan effect zou hebben in plaats van een waterval!).

Het uiteindelijke effect, indien correct gedaan, ziet er absoluut prachtig uit op de foto's.

7 opmerkingen:

  1. Wow dat is echt supermooi en goed bedacht maar het lukt jij niet :'( zelfs met die tekening en welke pomp moet je ervoor hebben???

    BeantwoordenVerwijderen
  2. ik heb ook een gemakt https://www.youtube.com/watch?v=HGqKO7csRwY

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Zelf ook een aquashape gemaakt met onderwater waterval.
    https://www.youtube.com/watch?v=1n3HbI5k3G0

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Knap, kan je uren naar kijken!

      Verwijderen
    2. mboldy ,,, yep dat is het juiste effect ;-)
      mag ik vragen waar je dit gekocht hebt en welk zand het is , ook de korrel grootte speelt een rol !!

      Verwijderen
  4. ik ben al even aan het surfen welk zand er voor gebruikt wordt , en waar je dat kan kopen ?? Ik heb al verschillende soorten zand geprobeert , maar krijg niet hetzelfde effect

    BeantwoordenVerwijderen