23 oktober 2009

Penis-etende worm gevonden in UK aquarium

Een gigantische worm die penissen eet en de stukken dan voedt aan haar nakomelinggen is gevonden in een publiek aquarium in het Verenigd Koninkrijk.
Het personeel van The Deep in Hull ontdekte onlangs een 1meter groot specimen tijdens het verplaatsen van de rotsen in een van hun aquarium's.
De soort, Eunice aphroditois, is een grote wormachtige roofvis die een lengte kan bereiken tot 3 meter, hoewel de meeste ongeveer een meter lang zijn . Hij eet levende vis.

Bekend als de Bobbit worm, zo genoemd nadat de beruchte Lorena Bobbit de penis van haar man in een huishoudelijk conflict afgehakte. De vrouwtjes van deze soort happen een stuk uit de penis van hun mannelijke partner als voeder voor haar jongen.

Foto door Lorne Campbell, Guzelian
YouTube-video van duikers die een Bobbit worm een levende vis voeden.




Gewone naam: Bobbit worm
Wetenschappelijke naam: Eunice aphroditois (Pallas, 1788)
Herkomst: Indo-Pacific en Midden-West-Atlantische Oceaan.
Grootte: Rond 100cm, maar kan tot 3 meter groot worden.
Dieet: Woont in zachte substraten waar zijn kop uitsteekt en voedt zich met levende vis die hij detecteert met behulp van een aantal van sensorische antennes op zijn kop en met zijn krachtige kaken vastneemt om zich daarna snel terug te trekken in zijn hol om de prooi te consumeren. Sommigen beweren dat er wellicht meerdere verwante soorten zijn onder de wetenschappelijke naam Eunice aphroditois , waaronder E. tentaculata.

3 opmerkingen:

  1. Hey Swa,

    Kan je hier ergens Practical Fishkeeping magazine kopen? Of moet je een abonnement kopen?

    Groeten,

    Michel

    BeantwoordenVerwijderen
  2. He Michel,
    Ik weet het niet echt, ben geabonneerd op hun nieuwsbrief maar of het hier via de kranten(aquarium) winkel ergens te verkrijgen is? Online is dat wel te bestellen.

    http://www.practicalfishkeeping.co.uk/pfk/pages/backissue.php?issue_id=114

    http://www.magazinesubscription.co.uk/subscribe-to/Practical-Fishkeeping-Magazine.html

    http://www.greatmagazines.co.uk/fishkeeping/practical-fishkeeping-magazine.html

    BeantwoordenVerwijderen
  3. I really enjoyed reading your article. I found this as an informative and interesting post, so i think it is very useful and knowledgeable. I would like to thank you for the effort you have made in writing this article.






    vimax original

    BeantwoordenVerwijderen