6 augustus 2008

Craig Jones (23) overlijdt na crash Supersport-race

Craig Jones, World Supersport Rider Testing at Mallory Park

Craig Jones is afgelopen nacht overleden na een crash tijdens de WK Supersport-race op het circuit van Brands Hatch.
De Engelse Honda-coureur kwam tijdens de strijd om de koppositie met Jonathan Rea en Andrew Pitt zwaar ten val. Jones vloog met een snelheid van meer dan tweehonderd kilometer per uur over zijn motor heen, klapte op het asfalt en werd door het voorwiel van Pitt aan zijn hoofd geraakt waarna hij roerloos bleef liggen. De raceleiding legde de race onmiddellijk stil.
Buiten bewustzijn werd Jones in kritieke toestand naar een neurologisch centrum in Londen vervoerd. Daar overleed de 23-jarige coureur.
Dode, zwaargewonde bij testrit op circuit van Zolder
Bij een motorongeval op het circuit van Zolder overleed maandagochtend om 9 uur een man uit Brecht. Een andere motorrijder raakte ernstig gewond.
Een Nederlandse organisatie huurde het circuit af om motoren te laten testen.
"De testen waren nog maar net begonnen toen het ongeluk gebeurde", vertelt Roger Dejaegere, directeur van het circuit, in een interview met VRT. "Een motor reed traag op een lang recht stuk toen een andere motorrijder er met hoge snelheid achterop reed."
Ervaren motorrijders
Een 30-jarige man uit Brecht was op slag dood. Een 29-jarige Brusselaar werd met de MUG naar het Virga Jesseziekenhuis overgebracht, waar hij vecht voor zijn leven. Beiden zouden ervaren motorrijders zijn.
Op het circuit van Zolder kwam vorige donderdag ook al een motorbestuurder zwaard ten val. Dat slachtoffer is intussen buiten levensgevaar.21/04/'08

Geen opmerkingen:

Een reactie posten