15 september 2009

Mooie uitgelichte close-up foto?

Foto's genomen in de "blauwe" tuin van Vordenstein (Schoten).





Een mooie uitgelichte close-up foto? Met extra licht natuurlijk, flitslicht ! 1 of 2 flitsers?? Waar blijf je ermee in de natuur ...als je op stap bent?

Nikon SB-R1C1 Macro flitsset met SU-800 is prachtig materiaal maar, is prijzig richtprijs: van €565 tot €725.



De Macro NOVOFLEX houder kan je helpen.

Eerst een Novoflex Adapter X52 (mm) zien te vinden, deze is nodig om de houder op de adapter te bevestigen op de lens (zijn er in verschillende mm maten (volgens de filterschroefdraad van Uw objectief.)
Prachtig materiaal, is al oud hoor, gebruik ik al 28 jaar. Een droom om met verschillende flitsers te werken in de natuur! Is Duitsfabrikaat NOVOFLEX, soms nog 2dehands op ebay, (meestal op de Duitse site) aangeboden als: Novoflex X-Shoe Blitzhaltegerät + OVP .

Ik weet niet of deze sets nog 'NIEUW' in de handel te koop zijn?

LINK:
http://www.novoflex.com/de/produkte/makrofotografie--blitztechnik/
Meestal 2de hands te koop zonder doos. Maar ook super natuurlijk!



Dit is een volledige set ( 2de handsmark op Ebay-Duitsland kom je ze soms nog tegen): richtprijs 25 -70 euro, naargelang de staat en uitvoering. met of zonder adapterringen, handleidingen enz..? LINKS: http://www.novoflex.com/de/home/

Nu ben je er nog niet natuurlijk. Er moeten uiteraard flitser(s) op aangesloten worden. Die je stuurt met een speciale TTL-kabel op het flitsvoetje van de camera, zodat er overdracht is van informatie. De Nikon SC-27, SC-28, SC29 zijn hier het neusje van de zalm.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten