27 september 2009

Opvallend veel spinnen dit jaar

Araneus diadematus-Foto: Swa Vleminckx(*)
Misschien heb je thuis de voorbije weken al enkele spinnen over de vloer gehad? Het ziet er naar uit dat we deze herfst wel meer spinnen zullen zien. Door het weer van de voorbije weken waren de omstandigheden goed voor spinnen om zich voort te planten. Het aantal spinnen is daardoor volgens Britse wetenschappers fel toegenomen. En in deze periode van het jaar dringen de spinnen massaal onze huizen binnen, meldt de Telegraph.

Spinnen zijn zowat de meest ongewenste dieren in huis, maar toch hebben ze ook positieve effecten. Zonder spinnen zouden we overspoeld worden door vliegen en andere lastposten. Door het mooie weer zullen we de komende week meer spinnen dan normaal ons huis zien binnendringen. Het is ook in deze tijd van het jaar dat spinnen ons meer opvallen. De spinnen uit de tuin worden dikker en veel kleine spinnetjes worden geboren.
Ik persoonlijk vindt het prachtige wezens, ingenieuze webbouwers, ondergrondse vallen bouwers, enz.; dodelijke minnaressen............
(*) Mijn eerste foto digitaal met een spiegelreflex Nikon D100 23 september 2006 18:15:38,
(zoiets spannends vergeet je nooit!)
De Nikon D100 was de eerste enigzins betaalbare digitale spiegelreflex van Nikon. De éérste die nét onder de magische 2000 dollar grens kwam. In 2002, toen deze camera uitkwam, fotografeerde ik analoog met verschillende Nikons. Ook een analoge F4. Mijn droom was ooit een D100 te mogen bezitten. De D100 had voor mij iets magisch. Sinds 2006 mag ik mij de gelukkige bezitter noemen van deze digitale spiegelreflex.
Voor een 'beginnende' spiegelreflex gebruiker was/is de D100 intimiderender dan de nieuwere generaties D nikons door het ontbreken van "programma's". Gelukkig kent de D100 ook de "P" stand, die alles automatisch voor je regelt, behalve de flits.

2 opmerkingen:

  1. Weer een prachtige foto! Deze week leert de jongste over spinnen, heb je nog leuke foto's die ik eventueel mag afprinten?

    Merci

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Onze Sette ook op school. Zal foto's doorsturen beste vriend. groeten swa

    BeantwoordenVerwijderen