6 september 2009

MotoGP van San Marino 2009


Valentino Rossi pulls of a wheelie in Misano

G.P. CINZANO DI SAN MARINO E DELLA RIVIERA DI RIMINI

(MotoGP van San Marino 2009)
Locatie:De stad Misano ligt aan de oostkust van Italië aan de Adriatische Zee. Het is een kustplaats met een aantal resorts. De grootste trekpleister is het circuit van Misano.

En het Misano circuit is de thuisbasis van Wereldkampioen en huidig WK-leider VALENTINO ROSSI, hij won er ook vorig jaar !!!

Misano is al jarenlang gastheer van de Superbike races. De race wordt gehouden als de Grand Prix van San Marino en Riviera di Rimini. Het circuit zelf ligt niet in San Marino maar in Italië. Het is een favoriet onder de fans en de coureurs zelf, mede door de gunstige ligging in de buurt van het strand! Technisch gezien is de lay out van de baan vrij eenvoudig en de meeste bochten kunnen in de tweede of derde versnelling genomen worden. De uitzondering hierop is het lange rechte stuk achterop het circuit dat wordt voorafgegaan door een snelle linker bocht. Het circuit is ook berucht vanwege zijn wisselende gripniveaus. Dit is mede veroorzaakt door de vele hobbels die het gevolg zijn van de verschillende lagen asfalt die sinds de opening in 1972 zijn gelegd. Ook de locatie en de weersituatie spelen een rol ten aanzien van de grip. De zilte lucht kan gladheid veroorzaken tijdens de eerste paar ronden in de ochtend en tegen het einde van de dag kan het door de hitte, lastig worden voor de banden en de versnellingsbak.

Live op BBC 2:

MotoGP: Liveverslag BBC2 - 13.30u / 15.00u.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten